Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanjem knjige započelo obilježavanje Dana Knjižnice

Predstavljanjem knjige započelo obilježavanje Dana Knjižnice

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas je, u sklopu obilježavanja Dana Knjižnice, predstavljena knjiga "Tu gdje Istok susreće Zapad: engleski putopisci 19. stoljeća o Šibeniku i okolici“. Knjiga je objavljena u izdanju šibenske Knjižnice, a u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Skradinu, u ediciji Bašćina u prosincu 2019.

 

Uz predgovor priređivača, knjiga sadrži prijevode poglavlja iz knjiga šestorice engleskih putopisaca koji su u posjetili Šibenik i njegov kraj i u tim djelima ostavili svoje dojmove.

Knjigu su predstavili akademik Nenad Cambi, dr. sc. Marinko Šišak, priređivač, i Vilijam Lakić, prof. Predstavljanju knjige nazočili su i predstavnici Grada Šibenika, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Predstavljanje knjige popraćeno i je prigodnom izložbom.

 

Na današnji dan davne 1922. godine osnovana je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić. Gradska knjižnica nadzire rad narodnih i školskih knjižnica na području županije te ukupno 34 zaposlenih i pet odijela. Knjižnica ima bogat i društveni život u vidu događanja i znanstvenih skupova koje većinu sama organizira.

U sklopu Dana Knjižnice, večeras  u  18 sati u multimedijskoj dvorani, permakulturna stručnjakinja Gordana Dragičević održat će predavanje 'Regenerativna poljoprivreda'. Predavanje Knjižnica organizira kao dio programa 'Zeleno volim', koji sufinanciraju Europska unija i Grad Šibenik u sklopu projekta C-Change (programa URBACT III).

 

Također, svim korisnicima na današnji dan bit će oproštena zakasnina.

  Objavljeno: 17.02.2020, 14:42h