Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen Arheološki vodič po Šibensko-kninskoj županiji

Predstavljen Arheološki vodič po Šibensko-kninskoj županiji

 

 

U atriju Muzeja Grada Šibenika danas je predstavljena publikacija Arheološki vodič po Šibensko-kninskoj županiji. Predstavljanju publikacije nazočio je gradonačelnik Željko Burić i pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

 

Šibensko-kninska županija je u suradnji s Muzejom Grada Šibenika i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, a povodom obilježavanja 20. obljetnice županije izdala ovaj vodič kojeg je danas predstavila doc. dr. sc. Irena Radić Rossi sa Odjela za Arheologiju Sveučilišta u Zadru.

 

U Arheološkom vodiču u predstavljeno je 20 naših arheoloških nalazišta: Tarac i Tureta (Kornat), Gradina (Murter), Sveti Martin (Ivinj), Koromašna (Žirje), Gradina (Žirje), Velika Mrdakovica (Vodice), Prižba (Srima), Bribirska glavica (Bribir), Maraguša (Skradin), Kosa (Donje Polje), Gradina (Danilo), Stari Šematorij (Danilo), Oziđana pećina (Bogatić), Burnum (Ivoševci), Nečven (Puljane), Ključica (Ključ), Crkvina (Trbounje), Crkvina (Biskupija), Stupovi (Biskupija) i Sveti Spas (Cetina).

 

Svaki od navedenih lokaliteta u publikaciji predstavljen je fotografijom, tekstom, te uputama za pristup  lokalitetima (točne geografske koordinate, duljina potrebne šetnje, oznake pristupnih prometnica).

 

Publikacija je objavljena na hrvatskom i na engleskom jeziku tako da će biti korisna i domaćim i stranim turistima, kao i žiteljima Šibensko-kninske županije zainteresiranima za bogatu povijesnu baštinu našega kraja.

  Objavljeno: 29.05.2017, 15:02h