Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen bogat program ovogodišnje Šibenske regate krstaša

Predstavljen bogat program ovogodišnje Šibenske regate krstaša

 

 

Šibenska regata krstaša, 17. po redu, započinje u subotu 03. prosinca, a u sklopu regate održava se i već tradicionalna manifestacija „Valovi Šibenika“. Bogat program regate koja se odvija u akvatoriju šibenske luke, u organizaciji Jedriličarskog kluba Val i pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, predstavljen je danas u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku.  Program su predstavili Marin Paić, predsjednik JK Val, Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Denis Marinov, predsjednik regatnog odbora i Zoran Lučić Luca, predsjednik povjerenstva „Valovi Šibenika“.

 

„Grad Šibenik godinama podržava aktivnosti JK Val pa tako i Šibensku regatu krstaša. Bit će to jedna lijepa manifestacija koja će označiti uvertiru u mnogobrojna događanja koja nam predstoje tijekom prosinca.“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer te pozvao građane da u što većem broju posjete regatu i popratni program.


Start regate s početkom u 11 sati u subotu će, pucnjem iz topa sa šibenske rive, simbolično označiti šibenski gradonačelnik Željko Burić.


Sudjelovanje u regati prijavilo je 40-ak posada, a osim sportskog dijela programa organizatori su i ove godine pripremili bogat popratni program.


„Šibenska regata krstaša prerasla je okvire sportskog natjecanja i postala kulturno-sportsko-zabavna manifestacija. Posvetili smo je blagdanu sv. Nikole, zaštitniku pomoraca, pa možemo reći da je ona postala festival mora i mornara.“, istaknuo je predsjednik JK Val Marin Paić.

 

Programu se priključila i ustanova Tvrđava kulture koja je u subotu 03. prosinca osigurala besplatan ulaz na tvrđavu Barone za sve građane koji od tamo žele pratiti regatu.

 

Uoči samog natjecateljskog djela, u petak 02. prosinca u caffe baru Domald održat će se izložba Foto kluba Šibenik „Čovik, more, obala“. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav prikupljen iznos bit će doprinos akciji „Tikula za val“.

 

U sklopu manifestacije „Valovi Šibenika“ ove će godine biti dodijeljena posebna plaketa Marijanu Babiću koji je svojim brodom kraj Poreča spasio unesrećenog 75-godišnjeg češkog jedriličara. 

  Objavljeno: 30.11.2016, 11:51h