Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen bogat program šestog izdanja Croatian Travel Festivala

Predstavljen bogat program šestog izdanja Croatian Travel Festivala

 

 

„Šibenik će ovog vikenda biti mjesto susreta svjetski poznatih putnika, putopisaca i zaljubljenika u putovanja i egzotične destinacije. Čast nam je što se svi oni šestu godinu zaredom okupljaju baš u našem gradu koji je postao turistički hit u Hrvatskoj i svijetu. Festival putnika bit će sjajna najava početka još jedne uspješne turističke sezone koja je pred nama, a ujedno će označiti i početak  koncertne sezone na tvrđavi sv. Mihovila.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom predstavljanja programa ovogodišnjeg Hrvatskog festivala putnika.

 

Šesto izdanje Croatia Travel Festivala/Hrvatskog festivala putnika održat će se u Šibeniku od 25. do 28. svibnja 2017. godine. Program festivala na konferenciji za medije predstavili su danas gradonačelnik Željko Burić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole te predsjednik Hrvatskog kluba putnika i organizator festivala Nikola Baraka. U sklopu CTF-a održat će se i svečana dodjela „Nagrade Dijana Klarić“ koju je predstavila Maja Klarić.

 

Šibenik će na gradskim trgovima od četvrtka do nedjelje ugostiti najpoznatije putopisce i putnike iz Hrvatske i svijeta koji će kroz edukacije, predavanja, radionice i zabavu prenijeti svoja iskustva i priče s dalekih putovanja.

 

Direktor TZ-a grada Šibenika Dino Karađole kazao je kako je riječ o jedinstvenom festivalu koji promovira Šibenik u svijetu, a svim sudionicima Turistička zajednica grada Šibenika i Udruga vodiča Mihovil osigurala je besplatno razgledavanje povijesnog djela Šibenika.

 

Ovaj urbani festival pokrenuo je Hrvatski klub putnika, a u četiri dana trajanja ugostit će između ostalih i Stipu Božića, Ivicu Kostelića, Jasena Boku, Rianu Petanjek te poznatu producenticu Ashley Colburn, dobitnicu prestižne nagrade Emmy. 

 

„Ove godine uveli smo i određene novosti, pa će tako svi zainteresirani gotovo sva predavanja moći pratiti uživo preko live streaminga na festivalskoj facebook stranici.  Posebno nam je drago što je Croatia Travel Festival ostvario suradnju i s Tvrđavom kulture Šibenik koja nam je omogućila da u sklopu festivala imamo jedan veliki koncert na tvrđavi sv. Mihovila, grupe S.A.R.S.“, istaknuo je organizator festivala Nikola Baraka.

 


Zadnjeg dana festivala, 28. svibnja 2017., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održat će se svečana dodjela „Nagrade Dijana Klarić“ u sklopu koje će nastupiti Sara Renar. 

  Objavljeno: 24.05.2017, 12:42h