Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen Javni natječaj za izradu idejnog rješenja oživljavanja Starog pazara

Predstavljen Javni natječaj za izradu idejnog rješenja oživljavanja Starog pazara

 

 

Gradonačelnik Željko Burić i predstavnici Društva arhitekata Šibenik najavili su danas pokretanje Javnog natječaja za izradu idejnog rješenja oživljavanja Starog pazara. Cilj ovog eksperimentalnog tipa natječaja, koji se po prvi put provodi u Hrvatskoj, je pokušati doći do novog pristupa u oblikovanju javnih prostora.

 

„Prostor Starog pazara usprkos relativno novoj obnovi, nažalost, među građanima nije zaživio. Ovim natječajem želimo postići da centar Šibenika, ono što je naše bogatstvo u kulturnoj i turističkoj ponudi, bude sustavno osmišljen uz izravno uključivanje svih građana. Riječ je o prostoru koji je sastavni dio užeg centra grada i vjerujemo kako će rješenja koja će donijeti ovaj natječaj unijeti novi život u Stari pazar te postati dijelom projekta revitalizacije stare gradske jezgre.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Društvo arhitekata Šibenik provoditelj je natječaja te je, u suradnji s Gradom Šibenikom, izradilo Program za prostornu analizu i idejnu skicu prostora Starog pazara u Šibeniku.

 

„Pomoću novog modela natječaja pokušala se izbjeći hiperprodukcija radova s jedne strane, istovremeno nudeći naručitelju, Gradu Šibeniku, veći izbor radova koji su prošli filter struke. Uz prijavu na natječaj potrebno je poslati portfolio i tekstualni osvrt na temelju kojih će se izvršiti selekcija. Nagrađivani profesor s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu Tonči Žarnić u prvoj fazi odabrat će  maksimalno pet autora/timova za koje smatra da su najbolje odgovorili na kontekst zadanog prostora. Svi selektirani radovi potom će se prezentirati javnosti na javnu raspravu.“, kazao je Marko Chiabov iz Društva arhitekata Šibenik.

 

Arhitektonsko-urbanistički natječaj za izradu prostorne analize i idejnog rješenja oživljavanja Starog pazara službeno će biti objavljen u ponedjeljak, 26. ožujka 2018.g.

 

 

  Objavljeno: 22.03.2018, 14:32h