Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen plan prekoocenske plovidbe Dražena Grgića

Predstavljen plan  prekoocenske plovidbe Dražena Grgića

 

 

U luci Vrnaža  danas je predstavljen plan prekooceanske plovidbe Šibenčanina Dražena Grgića s naglaskom na zaštitu mora i oceana od zagađenja plastikom, a  uz moto 'Čisto more-čisto srce'.

„Akcija je posvećena zaštiti našeg mora te morske flore i faune. S ciljem privlačenja pažnje  na potrebu zaštite naših najvećih vrijednosti od zagađenja, odlučio sam odjedriti od Šibenika, našeg NP Kornati do Brazila, otočja Fernando de Noronha. Isplovljavanje je planirano 29. rujna, na blagdan sv. Mihovila,  a povratak krajem godine. Nadam se da će  akcija  donijeti rezultat u očuvanju našeg mora i smanjenju uporabe jednokratne plastične ambalaže.“, rekao je na konferenciji za medije Dražen Grgić, Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, ujedno i inicijator akcije.

Grgić će od Kornata do Brazila ploviti desetmetarskom jedrilicom nazvanom po šibenskom zaštitniku sv. Mihovilu, ukrašenom motivima koji simboliziraju naš grad. Po Grgićevom predviđanju , plovidba od Kornata do Brazila trajat će do mjesec i pol dana, a plovit će prvo uz obalu Italije, Sardinije i Španjolske, a nakon Gibraltrara i Kanara pred njim je otvoreno more Atlantskog oceana. Većinu puta trebao bi biti dostupan putem satelitske komunikacije.

„Ovo je nevjerojatno hrabar podvig i velika promocija grada Šibenika, povezana i simbolikom našeg zaštitnika  sv. Mihovila. Draženu želim puno sreće, mirno more i da se na kraju putovanja  ponovno ovdje okupimo i čujemo sve detalje ove interesantne plovidbe.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

„Grad Šibenik i Turistička zajednica podržavaju projekt, a vjerujem i da je poruka očuvanja mora i oceana izrečena ovakvim činom, još snažnija. Drago nam je da će Dražen na ovakav način promovirati Šibenik i Hrvatsku u svijetu.“, dodao je Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika.

 

 

  Objavljeno: 15.09.2018, 10:21h