Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program nove ljetne festivalske destinacije "Martinska 2019."

Predstavljen program nove ljetne festivalske destinacije "Martinska 2019."

 

 

Nova festivalska destinacija – Martinska koja će ovog ljeta ugostiti čak šest festivala predstavljena je danas na konferenciji za medije u Šibeniku.

 

U razdoblju od 12. srpnja do 18. kolovoza 2019. na Martinskoj će se održati festivali – Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast, uz brojna druga  dnevna događanja, a sve pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.


„Ponosni smo  što će Šibenik ovog ljeta ugostiti brojne festivale te predstaviti još jednu od svojih prirodnih ljepota –  Martinsku,  koja s pripadajućim kampom i kupalištem, postaje jedinstvena glazbena  scena sa spektakularnim pogledom  na Krešimirov grad. Ljeto u Šibeniku obilježit će tako i bogata ponuda događanja alternativnih glazbenih žanrova, uključujući i elektronsku glazbu, pa će se Šibenik po prvi puta naći u ulozi domaćina najdugovječnijeg hrvatskog festivala Seasplash. Upravo zahvaljujući promišljenom i sustavnom ulaganju u obogaćivanje kulturne i turističke ponude, Šibenik ostvaruje kontinuirani rast dolazaka i noćenja gostiju iz cijelog svijeta, a dodatno pozicioniranje Grada kao jedinstvene festivalske destinacije pridonijet će međunarodnoj promociji Šibenika te ga svrstati na  kartu ljetnih top destinacija.“, kazao je na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


Ovogodišnju sezonu glazbenih događanja otvorit će 9. Regius festival koji će biti održan 12. i 13. srpnja kada će nastupiti čak 13 izvođača, a neki od njih su Orgazam, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Eyesburn i mnogi drugi.

 

Po prvi puta na Martinsku stiže najdugovječniji hrvatski festival – Seasplash, posvećen dub i reggae zvuku, a na repertoaru je 18. do 21. srpnja.  Dan prije, 17. srpnja festival će biti otvoren koncertom na tvrđavi sv. Mihovila. Festivalskom line up-u pridružili su se Lee Scrratch Perry, Scientist, Mad Professor, Edo Majka i ostali.

 

26. i 27. srpnja bit će održan po drugi put i Kanal Fest, koji će ugostiti punk bendove, ali i njegove podžanrove kao što su punk rock i HC, a sve u organizaciji Udruge Liješnjaci.

 

Prvi vikend kolovoza,  2. i 3 kolovoza na Martinskoj kreće NOX festival – dvodnevna fešta elektroničke glazbe. NOX će tijekom dva dana na dvije pozornice ugostiti izvođače kao što su Juan Atkins, Kenny Larkin, Red Axes i TERR.


Od 8. do 11. kolovoza Martinska će postati dom Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji. U četiri dana programa na tri pozornice nastupit će preko 80 izvođača koji će publici donijeti najaktualnije trendove drum and bassa, dubstepa, grimea, duba..


Hrvatsku DJ scenu predstavit će Blast Fest koji ujedno i zatvara festivalsku sezonu od 16. do 18. kolovoza. Cilj je, kažu organizatori, da se kroz glazbu, ples i ambijent umrežavaju mladi, dijele znanja i šire pozitivnu energiju.


Martinska će osim ovih festivala ugostiti i jednodnevne događaje, a danas je najavljen i TLM Festival Warm Up, uvertira u peto izdanje TLM (Too Loud Music) festivala koji se održava u organizaciji Udruge Oksid. Na Warm Up-u nastupit će bend Slon iz Srbije te šibenski The Fogsellersi.

  Objavljeno: 27.06.2019, 14:06h