Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije

Predstavljen program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije

 

 

Program obilježavanja 100. godišnjice osnutka gradskog kupališta Jadrija predstavljen je danas na brodu Plima, koji ovo ljeto povezuje Šibenik s Jadrijom. Program je organizirala Turistička zajednica Grada Šibenika uz potporu Grada Šibenika, a predstavio ga je njezin direktor Dino Karađole, uz predsjednika Gradske četvrti Jadrija Ivicu Ninića te člana organizacijskog odbora Ivana Livića.

„Glavni organizatori smo mi, ali uz cijeli niz volontera, starijih i mlađih koji sudjeluju u radu i koji će pomagati da se ova obljetnica, koja ima bogat program, održi na najbolji mogući način. Program je složen tako da će svi naći nešto za sebe jer je raznolik i kreativan“, istaknuo je Karađole.

Osim programa, istaknuto je kako će u prodaju biti stavljeni i suveniri, odnosno ručnici, majice i kape, izradit će se mural broda za Jadriju iza kabina, bit će objavljen natječaj za najbolju fotografiju Jadrije, a u rujnu će izaći i velika monografija čiji su autori Igor i Goran Radin.

Ovogodišnja proslava stogodišnjice gradskog kupališta bit će obilježena i instaliranjem javne česme koja će biti postavljena u parku između brodskog pristaništa i kabina. Ona će buduće generacije podsjećati na ovogodišnju proslavu stogodišnjice osnutka Jadrije.

- Turistička zajednica prepoznala je našu inicijativu da se postavi javna česma kao civilizacijska tekovina i znak dobrodošlice izletnicima i njihovim ljubimcima – rekao je Ninić.

Cjelokupan program možete vidjeti ispod ovog teksta u fotografijama.

 

 

  Objavljeno: 19.07.2022, 10:19h