Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program ovogodišnje Noći muzeja u Šibeniku

Predstavljen program ovogodišnje Noći muzeja u Šibeniku

 

 

U atriju Muzeja grada Šibenika danas je na konferenciji za medije predstavljen program ovogodišnje Noći muzeja koja će se održati u petak, 26. siječnja 2018. godine. Program su predstavili ravnatelj šibenskog muzeja Željko Krnčević , kustosice Marijana Klisović i Marija Krnčević Rak te zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Tema ovogodišnje Noći muzeja je sport, a Muzej grada Šibenika u ovoj nacionalnoj kulturnoj manifestaciji sudjeluje desetu godinu zaredom te je pripremio  bogat i raznolik program.


„Čestitke Muzeju grada Šibenika i cijeloj ekipi na još jednom bogatom i sadržajnom programu koji će biti prezentiran tijekom Noći muzeja. Vjerujem kako će i ove godine Šibenčani prepoznati ovu manifestaciju te posjetiti i razgledati blago koje čuva naš Muzej, posebice jer je tema Noći muzeja sport, a malo koji grad se može podičiti slavnom i bogatom sportskom poviješću kakvu ima Šibenik.“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


„Cilj nam je bio Muzej približiti posjetiteljima, predstaviti ga kao ustanovu znanja,a sport prezentirati kao kulturološku ponudu grada.“, istaknula je Marijana Klisović.


Noć muzeja u Šibeniku će započeti u 18 sati programom pod nazivom „U sjećanje na Dražena“ na Baldekinu kod Draženova spomenika u sklopu kojeg će sudjelovati predstavnici Udruge navijača „Šibenski funcuti“.

 

Službeno otvorenje manifestacije predviđeno je u 19 sati u Muzeju grada Šibenika nastupom plesnih skupina. U 20 sati bit će održana tribina „Šibenski sportski vremeplov“, dok će u 21 sat započeti Šibenski sportski kviz.


„Ispred Muzeja na Trgu Republike Hrvatske u 19.30 sati, u suradnji s murterskim kuharima, pripremili smo gastro iznenađenje s kurnatarskim specijalitetima.“, kazala je Marija Krnčević Rak te dodala kako će sva događanja u Muzeju biti popraćena degustacijom kuhanog vina i navijačkih kolačića.

 

Za sve zainteresirane organiziran je i besplatan izlet u Knin te obilazak tamošnjeg muzeja i novog postava Domovinskog rata „Oluja '95“, a zbog ograničenog broja mjesta u autobusu obavezne su prijave na tel. 022/213 880. 

  Objavljeno: 23.01.2018, 13:14h