Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program ovogodišnjeg festivala animacije Supertoon

Predstavljen program ovogodišnjeg festivala animacije Supertoon

 

 

Program ovogodišnjeg festivala animacije Supertoon koji će se održati od 22. do 26. srpnja u Šibeniku predstavljen je danas na konferenciji za medije. Uz direktora festivala Slavu Lukarova, direktora Turističke zajednice grada Šibenika Dina Karađolu te voditeljicu odnosa s javnošću festivala Lanu Brčić, konferenciji je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

"Supertoon, nikad bogatijeg i kvalitetnijeg programa nego ove godine, je dodatno osvježenje na kulturnoj sceni grada, a pokazalo se i da Grad Šibenik njeguje ljubav prema animaciji. Jako nam je drago što ste se udomaćili u našem gradu i ovo je samo nastavak krasne suradnje.", poručio je zamjenik gradonačelnika.

 

U natjecateljskom dijelu festivala bit će prikazano 177 radova u pet kategorija.


Supertoon radi sustavno na edukaciji djece i mladih te su njihove radionice za djecu i mlade među najposjećenijim dijelovima programa. Ovoga ljeta bit će organizirane dvije. Dječja, za koju je već sada izvjesno da će se tražiti stolica više, te studentska radionica animacije namijenjena mladima, na koju su pozvani studenti s regionalnih i međunarodnih fakulteta i sveučilišta, koju će voditi poznati animator Miloš Tomić.

 

Što se tiče festivalskih lokacija, glavne natjecateljske projekcije i dalje će se odvijati u popularnim "ljetnim kinima" na Maloj Loži i skalama Gorica.

 

U sklopu popratnog festivalskog programa prikazivat će se filmovi o ekologiji, upriličiti predavanja na temu mikroplastike i onečišćenja oceana i mora te organizirati akciju čišćenja plastičnog otpada.

Sve su večernje projekcije festivala, kao i sudjelovanje u radionicama, besplatni za posjetitelje.

  Objavljeno: 28.05.2019, 15:03h