Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala

Predstavljen program ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala

 

 

Program Šibenik dance festivala/Šibenskog plesnog festivala koji se po sedmi put održava u Šibeniku predstavljen je danas na konferenciji za medije na kojoj su, uz zamjenika gradonačelnika  Danijela Miletu, nazočili voditeljica festivala Zorana Mihelčić,ravnateljica Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja te direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole.

Festival će se održati od 24. do 29. srpnja 2017. godine na četiri najatraktivnije lokacije u Šibeniku; Tvrđavi Barone, pozornici tvrđave sv. Mihovila,  pozornici HNK  Šibenik, te Trgu Republike Hrvatske.

 

„Grad Šibenik stoji iza Šibenik dance festivala koji se u našem gradu održava već sedmi put. Šibenik je brendiran kao grad festivala, a iz dana u dan sve ih je više. Imamo sve preduvjete da i dalje imamo nadimak ‘Grad festivala’. Obzirom na dosadašnji uspjeh Sibenik dance festivala vjerujem kako će i ovogodišnji polučiti uspjeh i izazvati interes publike.“, kazao je ovom prilikom Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika.

Festival će na tvrđavi sv. Mihovila svečano otvoriti balet „On the road“ najistaknutijeg  makedonskog plesača i koreografa Igora Kirova, u izvedbi baleta HNK Split.

 

Voditeljica festivala Zorana Mihelčić zahvalila se Gradu na ukazanoj podršci te je iskazala zadovoljstvo što upravo HNK Split ove godine otvara festival budući da su, prema njezinim riječima, trenutačno najjači baletni ansambl u regiji.

 

 

Organizator ovog festivala je Plesni teatar Šibenik.

  Objavljeno: 10.07.2017, 14:17h