Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program "Nova u Docu"

Predstavljen program "Nova u Docu"

 

 

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na terasama Point bara i Domina u Docu, predstavljen je ovogodišnji božićno-novogodišnji program grada Šibenika.

„Nova u Docu“, ovogodišnji naziv manifestacije, osim što sugerira proslavu na šibenski način, zove na proslavu u jednom od najstarijih i najljepših dijelova grada.

Naime, i sama lokacija konferencije za medije simbolično je ukazala na zajedništvo koje ove godine pokazuju ugostitelji u Docu, lokaciji koja se polako, ali sigurno, razvija u smjeru glavnog centra zabave u Šibeniku. Glazbeno kulturni program tijekom Božića i Nove godine odvijat će se na dvije pozornice. Pozornica na staroj Peškariji započet će s programom na sam Badnjak, dok će se na platou u Docu postaviti glavna pozornica uoči samog dočeka Nove godine.

Na konferenciji se novinarima najprije obratio gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, koji je istaknuo kako će ova inicijativa dodatno obogatiti zimska događanja u gradu: „Cjelokupni program pomoći će u razbijanju zimske monotonije u Šibeniku, čime želimo poručiti kako se život u Šibeniku ne odvija samo ljeti. Kao Grad, pružili smo i nastavit ćemo pružati oslonac mladim ljudima koji su organizatori i sudionici ovog hvalevrijednog projekta. Iz dočeka ćemo u slijedećim godinama napraviti brend, jer želimo da Šibenik postane mjesto u kojem će ljudi iz cijele Hrvatske, ali i naši gosti i turisti,  dolaziti proslaviti Novu godinu. Pozivam sve Šibenčane, i mlado i staro, da izađe na ulice i trgove i podrže naše mlade glazbenike i da zajedno proslavimo Novu bez obzira na vrijeme.“

Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika ove su godine ukazali puno povjerenje Artim produkciji za organizaciju božićno-novogodišnjeg programa. Četveročlani tim Artim produkcije osmislio je razne aktivnosti, iznenađenja, te kulturno-zabavni program u mjesecu prosincu Članovi tima su Hrvoje Jelković, event manager, Suzana Jurin zadužena za marketing i ugostiteljstvo, Zoran Erak kojemu je povjerena produkcija, te Martina Šipuš, koja vodi PR i promociju manifestacije. Također, ne smijemo zaboraviti spomenuti da tradicionalne, ovogodišnje 21. Božićne čarolije, organizira Scenska udruga Leona, čiji program je na konferenciji predstavio Željko Koloper-Keke, dok je Adventski sajam povjeren sigurnim i već uhodanim rukama Snježane Klarić.

Hrvoje Jelković, voditelj tima i direktor Artim produkcije predstavio je na konferenciji božićno-novogodišnji program, koji će ove godine u gradu Šibeniku trajati čak tjedan dana, točnije od Badnjaka sve do Nove godine.

SEDMODNEVNI PROGRAM NA PEŠKARIJI

24. 12. – The Sick Swing Orchestra, u 21 sat
25. 12. – Klapa Adriaticum,  u 19 sati
26.12. – Fenix, u 21 sat
27.12. – Cat Paws, u 21 sat
28.12. – Small House Brown, u 21 sat
29.12. – Čarobnjaci, u 21 sat
30.12. – Dernis Jam Band, u 21 sat
31.12. – Bagatini, Kost i koža, od 21 sat

Napomena:

Program na Peškariji će se nadopunjavati, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti!

GLAVNA POZORNICA U DOCU – DOČEK NOVE GODINE

31.12.: The Pulse, 022, Dok AnalogX, Ti ritu piri pip, L'kok, Fog Sellers, od  21 sat

„Nositelji programa za doček Nove godine su isključivo šibenski bendovi redom: Bagatini i Kost i koža na pozornici na Peškariji, te The Pulse, 022, Dok AnalogX, Ti Ritu Piri pip, L'kok i Fog Sellersi na glavnoj pozornici, na platou u Docu. Novogodišnji program započet će u 21 sat. Glazbena scena grada Šibenika utemeljena je na dugogodišnjoj tradiciji koja je iznjedrila mnogobrojne izvođače i ostavila neizbrisivi trag na sceni. Šibenski bendovi koje ove godine želimo predstaviti na novogodišnjoj večeri dostojni su nasljednici te glazbene tradicije, naglasio je Hrvoje Jelković.

„Spremamo se ljudima pružiti pravi spektakl! Ove se godine napokon osjeća veliko zajedništvo u organizaciji najluđe noći u godini. Naime svi bendovi su složni u misiji u kojoj nećemo više dopustiti da grad spava zimski san zimi, jer za to nema osnovanoga razloga. Stoga ponesite osmijeh i dođite u Dolac za Novu, šibenski glazbenici sve Vas zovu!“, poručili su dečki iz 022.

Osim koncerata u večernjim satima, sadržaja neće nedostajati niti za vrijeme dana, osobito za mališane Šibenika i okolice. Naime ove godine će se održati 21. Božićne čarolije, koje od 1993. godine organizira Scenska udruga Leona, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika. Program ovogodišnjih Čarolija započinje 7. prosinca velikom povorkom Djeda Božićnjaka, koja će s krenuti s Baldekina prema rivi u 11 sati, a završava na Staru godinu, 31. prosinca, dječjom proslavom Nove godine, koja će se održati na pozornici u Docu, odnosno na Peškariji.

Adventski sajam održavat će se u Docu, na 'potezu' od Peškarije do stuba Katedrale sv. Jakova, tijekom posljednja dva vikenda u prosincu 2013. godine (subotom i nedjeljom), u jutarnjim i popodnevnim satima.

Adventski sajam otvara se u subotu, 21. prosinca i završava u nedjelju, 29. prosinca. Subotom će sajam biti otvoren za sve posjetitelje između 10.30h – 14.00h, te između 16.30h i 20.00h, a nedjeljom od 10.30 do 14.00 sati. Sajam će se održavati u Docu, na potezu od Peškarije do stuba Katedrale sv. Jakova.

DODATNE INFORMACIJE I AKTIVNOSTI

Event „Nova u Docu“ otvoren je na Facebook stranici Grada Šibenika, gdje svi posjetitelji eventa mogu pratiti sve novosti i aktivnosti vezane za božićno-novogodišnji program. Budite u điru s nama i na facebooku!

Petak, 06. prosinca - Akcija „Nova u Docu Vas daruje“

Na dan Sv. Nikole, 6. prosinca, u jutarnjim satima, Šibenčane ćemo iznenaditi lijepim darovima. Naime, svi sretnici koji se „zateknu“ ispred Katedrale sv. Jakova u 10 sati, moći će kući ponijeti darove! Njihove sadržaje nećemo otkriti, neka ostanu iznenađenja, no ovim putem pozivamo sve građane da naprave đir do Katedrale jer ih čekaju lijepi darovi!

  Objavljeno: 03.12.2013, 12:45h