Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen projekt Gradske plaže Brodarica

Predstavljen projekt Gradske plaže Brodarica

 

 

Uređenje Gradske plaže u Brodarici, za čije izvođenje radova je danas raspisan postupak javne nabave, iznosi procijenjenih 7,8 milijuna kuna. Planirani zahvat sastoji se od uređenja 500 metara obalnog područja, a sama plaža je tematski podijeljena na: istočni dio, kao najmirniji, namijenjen obiteljima s djecom, zatim središnji dio - obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade. „Pored radova na sustavu odvodnje, koji je obuhvatio i područje plaže, u ovoj godini krećemo i s njenim kompletnim uređenjem. Brodarička plaža jedna je od sigurno najposjećenijih plaža na šibenskom području i zaslužuje izgled primjeren turističkom značaju i potencijalima tog gradskog područja.“, kazao je na predstavljanju projekta gradonačelnik Željko Burić.

 

Sredstva za uređenje Gradske plaže u Brodarici predviđena su u Proračunu Grada Šibenika, uz napomenu kako je Ministarstvo turizma podržalo ovaj šibenski projekt s 1 milijun kuna. Rok izvođenja radova, koji će početi po završetku turističke/kupališne sezone 2016.g. (sredinom listopada), je 6 mjeseci, a projekt će biti realiziran kroz dvije proračunske godine.

 

Područje plaže funkcionalno je podijeljeno na tri osnovna dijela: prostor kupališta, parkiralište, te koridor između njih u koji su smješteni prateći sadržaji.  Parkiralište ima 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je 5% namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom. Predviđeno je i 39 parkirnih mjesta za motocikle.  

 

„Sukladno tematskoj podjeli plaže, istočni dio kupališta, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom. U središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, dijelom i zbog konfiguracije obale i morskog dna, pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava „puntom“ na kojoj su smješteni sadržaji namijenjeni mladim i onima željnim adrenalinske zabave (jet-ski, kayak i sl.).“, pojasnila je Ksenija Ivić, direktorica Izgradnja projekt d.o.o., izrađivača idejnog rješenja uređenja plaže.

 

Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom s prilagođenim sunčalištima Na kupalištu će biti postavljene četiri grupe tuševa i prostor za presvlačenje, kao i promatračnice za spasilačku službu. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica uz koju su projektirani prateći sadržaji, te urbana oprema (klupe i sl).

Na istočnoj strani plaže planirana je zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene.

Uz srednji dio plaže smještena je zgrada sa sadržajem sanitarnog čvora, tuševima i svlačionicama projektiranim primjereno i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Njena centralna lokacija omogućiti će svim korisnicima efikasno korištenje, a posebno osobama slabije pokretljivosti, koje se mogu istuširati i presvući u adekvatnom prostoru.

 

Prema zapadnom dijelu plaže, prije „punte“, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju,  postaviti će se fiksni i plutajući mulići. Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, planirano je uređenje atraktivnih, terasastih sunčališta, dok je na istočnoj strani punte u II etapi realizacije planirano urediti zonu za ski-lift. 

  Objavljeno: 25.03.2016, 12:05h