Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen projekt informatizacije obalnog linijskog pomorskog prometa

Predstavljen projekt informatizacije obalnog linijskog pomorskog prometa

 

 

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture jučer je predstavljen projekt  uspostave informatizacijskog sustava obalnog linijskog pomorskog prometa. Cilj projekta je povećanje efikasnosti sustava i dostupnosti usluga, smanjenje troškova i efikasniji nadzor sustava linijskog pomorskog putničkog prijevoza. Cjelokupni sustav operativno će provoditi Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Na sastanku su sudjelovali  predstavnici  Jadrolinije, Agencije za obalni linijski pomorski promet, državnih i županijskih lučkih uprava te brodara.

Uvođenjem implementacijskog sustava  u pomorski promet želi se poboljšati status cjelokupnog infrastrukturnog razvoja luka, čija uspostava nužno mora biti prilagođena razvijenim, ali i lukama u razvoju. Na zahtjev brodara, a u cilju smanjenja troškova poslovanja brodara koji održavaju državne linije,razmotren je prijedlog ujednačavanja i smanjenja lučkih pristojbi na 6 posto cijene putne karte.

Također, s namjerom modernizacije pomorskog prijevoza najavljena je i izmjena Zakona o obalnom linijskom pomorskom prometu. Do kraja godine očekuje se i donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

  Objavljeno: 04.04.2012, 00:00h