Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen projekt „Responsible and Innovative SMEs in Central Europe“

Predstavljen projekt „Responsible and Innovative SMEs in Central Europe“

 

 

Projekt „ROSIE“ namijenjen je poboljšanju vještina MSP-a i promociji koncepta „odgovorne inovacije“.

 

Grad Šibenik u suradnji s INOVAcijom Zadar i Driope d.o.o. organizirao je Nacionalno predstavljanje projekta “ROSIE” u utorak 22.svibnja 2018. u prostorima COIN-a u Zadru.

Projekt „ROSIE“ (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) namijenjen je poboljšanju vještina i kompetencija malih i srednjih poduzeća na području šibensko-kninske i zadarske županije. Za cilj ima promociju koncepta „odgovorne  inovacije“, novog pristupa u poslovanju kojim se nastoje uskladiti poduzetničke inovacije sa stvarnim društvenim potrebama. Koncept „odgovorne inovacije“ nastoji predvidjeti negativne utjecaje inovacija i učiniti ih društveno prihvatljivima i održivima.

 

U trenutku dok se tehnologija ubrzano razvija, naša mala i srednja poduzeća često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Zahvaljujući projektu „ROSIE“ poduzetnici će imati priliku upoznati se s novim metodama za upravljanje inovacijama, kako bi njihovi novi proizvodi bili održivi i prihvaćeni na tržištu, a njihove tvrtke konkurentne.

Uvođenjem  „odgovornih inovacija“ u poduzetništvo potiče se suradnja dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.

 

Projekt ROSIE je sufinanciran iz programa  Interreg Central Europe. Nositelj projekta je Specijalna agencija trgovačke komore regije Forlì-Cesena iz Italije, a uz Grad Šibenik i Zadarsku županiju, u projektu sudjeluju još i partneri iz osam srednjeeuropskih zemalja. Međunarodna suradnja ima za cilj poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja „Odgovornih inovacija“ (Responsible innovation – RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393,43€, od čega je  Gradu Šibeniku odobreno 106.298,90 EUR.

 

  Objavljeno: 24.05.2018, 09:07h