Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen projekt Šetnice „Banj – Pekovac“

Predstavljen projekt Šetnice „Banj – Pekovac“

 

 

Novi projekt Grada Šibenika, Šetnica „Banj – Pekovac“, predstavljen je javnosti na današnjem skupu u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“.

Idejni i glavni projekt izradio je Damir Lasinović, mag. arh., sa suradnicima iz tvrtke ARX.d.o.o., koji je s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem izložio najvažnije postavke izgradnje šetnice kojom će se na atraktivan način spojiti završetak gradske rive na istoku i gradsko kupalište Banj.

Riječ je o projektu koji će pružiti prirodan spoj gradske plaže Banj sa starom gradskom jezgrom, kao rješenje koje maksimalno prati postojeću strukturu terena uz minimalne intervencije u okoliš. Takvo rješenje bit će i novi impuls turizmu, odnosno zadržavanju gostiju u Šibeniku i otvaranju novih smještajnih kapaciteta u samom gradu.

„Samom izgradnjom plaže Banj već smo puno postigli. Dovoljan je podatak da je ove sezone zabilježen veći broj noćenja u gradu od oko 27 posto u odnosu na lani“, istaknuo je gradonačelnik.



Izgradnjom ove šetnice stvorit će se i infrastruktura za realizaciju lučice Pekovac. Projekt „Banj“ time ne završava. Slijedi druga faza uređenja plaže koja uključuje izgradnju objekta i na taj način će se priča o Banju zaokružiti u reprezentativnu cjelinu, baš kao što će građani Šibenika moći „zaokružiti“ svoj „đir“ na putu do omiljene plaže.

Nakon sjednice Gradskog vijeća očekuje se raspisivanje natječaja za izvođača radova, a očekuje se da će Šibenčani novouređenom šetnicom na Banj do početka turističke sezone.

Što se tiče samog zahvata, on obuhvaća uređenje kompletnog okoliša, sa sanacijom i stabilizacijom litice koja zatvara središnji dio obuhvata, izgradnju šetnice duge 200 metara, lociranje atraktivnog vidikovca, kao i postavljanje efektne rasvjete i klupa.



Nakon što je Grad Šibenik omogućio svojim građanima i njihovim gostima da se kupaju u „srcu grada“, ova šetnica još više će približiti plažu gradu i otvoriti mogućnosti daljnjeg širenja turističko – kulturne ponude grada.

  Objavljeno: 13.11.2012, 11:38h