Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen projekt „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2. faza“

Predstavljen projekt „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2. faza“

 

 

Na šetnici u kanalu sv. Ante danas je održana prezentacija projekta  „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku –  2. faza“. Cilj projekta je očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, povećanje obrazovnog kapaciteta te unaprjeđenje turističkog i gospodarskog potencijala značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku i ekološke mreže Natura 2000 Ušće Krke kroz uređenje, opremanje i kreiranje sadržaja posjetiteljskog centra.

 

U nazočnosti župana Gorana Pauka, ravnateljice JU „Priroda“ Anite Babačić Ajduk , direktorice šibensko-kninske Turističke zajednice Željane Šikić te ravnateljice Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mire Lepur te brojnih sudionika predstavljanju projekta nazočio je i gradonačelnik Željko Burić.

 

„Ovim projektom grad Šibenik dodatno će ojačati svoju turističku ponudu, a posebno je važno što će se obnoviti do sada zapušteni prostori te će se valorizirati prirodna baština. Veseli nas što se s paralelnom s ovim projektom radi na revitalizaciji tvrđave sv. Nikole, kao i obnovi tvrđave sv. Ivana nakon čega biti kompletno uređen fortifikacijski sustav grada Šibenika .“ kazao je ovom prigodom gradonačelnik.


Projekt 2. faze Turističke valorizacije Kanala svetog Ante u Šibeniku ukupno je vrijedan 26.554.752,95 kn od čega su 19.633.561,16 kn bespovratna sredstva dodijeljena u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

 

Sredstva će biti utrošena na pripremu projektno-tehničke dokumentacije i studija, posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje, pristupačnost i komunalne sadržaje, edukaciju i interpretaciju te promociju i vidljivost odredišta prirodne baštine.

 

 

Projekt provodi Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije s partnerima : Šibensko – kninskom županijom te Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko – kninske županije i Turističkom zajednicom Šibensko – kninske županije.

  Objavljeno: 15.10.2018, 14:13h