Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen prvi šibenski Katalog investicijskih mogućnosti

Predstavljen prvi šibenski Katalog investicijskih mogućnosti

 

 

Prvi šibenski Katalog investicijskih mogućnosti javnosti su danas predstavili Željko Burić gradonačelnik Grada Šibenika i Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika. Katalog na jasan i jednostavan način prezentira dvadeset odabranih lokaliteta na području Šibenika spremnih za investiranje.

„Privlačenje investicija i pružanje usluga investitorima jedna je od najvažnijih zadaća ove gradske uprave. Iskustvo je pokazalo da investitorima nedostaju osnovne informacije o tome gdje se i što može graditi na području Šibenika, a mi ovim katalogom poručujemo da smo spremni i pružiti informaciju i prihvatiti investiciju.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Katalog je usklađen s Prostornim planom uređenja grada Šibenika, a pored službi Grada Šibenika, u njegovoj izradi sudjelovala je i šibenska agencija Kreator[atk] i stručnjaci za razvojno planiranje iz tvrtke Urbanex iz Zagreba.

„Ovo je katalog s dvadeset lokacija, no to, naravno, ne znači da su to sve šibenske lokacije spremne za ulaganje; od ovih dvadeset smo počeli, a priču ćemo svakako širiti. Naš katalog u digitalnom izdanju jedinstven je u Hrvatskoj jer smo posredstvom Google Eartha omogućili investitorima da lokacije lakše identificiraju u prostoru u odnosu na naselja, prometnice, kao i druge lokalitete u gradu.“, kazao je pročelnik Matija Bumbak, te najavio slanje kataloga na brojne adrese; od stranih diplomatskih predstavništava u Hrvatskoj, preko predstavništava RH u inozemstvu, do svih kontakata koji su ostvareni u Gradu Šibeniku vezano uz interes investitora za ulaganjem, poduzetnika i dr.

Katalog investicijskih mogućnosti  na jasan i jednostavan način prezentira dvadeset odabranih lokaliteta na području Šibenika; Lozovca, Brodarice, Podsolarskog, Konjevrata, Grebaštice, Šparadića, Jadrtovca, Zatona, Rasline, Jadrije, Martinske, Zlarina, Žirja i Kaprija. Za svaki lokalitet navedeni su osnovni podatci; veličina, namjena, mogućnosti i ograničenja, infrastruktura i struktura vlasništva. Popisani lokaliteti su različitih veličina, namjena i potencijala - od poljoprivrednih nasada, kampova i manjih objekata do turističkih kompleksa i industrijskih zona.

Objavom Kataloga ovaj projekt ne završava. Popis prvih dvadeset lokaliteta označava tek početak inventarizacije šibenskih investicijskih potencijala. Proces se nastavlja prikupljanjem dodatne dokumentacije za postojeće lokalitete, ali i identifikacijom novih. Konačni cilj je izrada sveobuhvatnog popisa i sistematizacija  svih investicijskih prilika na području Šibenika, te njihova prezentacija potencijalnim investitorima, vlasnicima zemljišta i lokalnoj zajednici. Katalog investicijskih mogućnosti jednostavan je, brz i moćan komunikacijski alat kojim rješavamo osnovni problem nedostatka informacija.

  Objavljeno: 18.08.2015, 11:14h