Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen vodič o autohtonim vinima Šibensko-kninske županije

Predstavljen vodič o autohtonim vinima Šibensko-kninske županije

 

 

U šibenskoj marini Mandalina, u organizaciji Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika, predstavljen je Vodič o autohtonim vinima Šibensko-kninske županije. Tom prigodom gradonačelnik je kazao: „Nisam vrsni poznavatelj vina, ali sam svjestan njihove važnosti u turističkoj ponudi Grada. Ovaj vodič omogućit će nam da kažemo koliko dobrih proizvođača vina i vinskih sorti imamo. Naša kvalitetna vina slabo su zastupljena, ne samo u šibenskim, već i općenito hrvatskim restoranima i drago mi je da uz ovu priču, kroz brošuru, mijenjamo odnos prema našoj tradiciji i vrijednostima.“kazao je gradonačelnik.

Direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole je napomenuo kako turisti, ali isto tako i domicilno stanovništvo, malo zna o šibenskim vinima, te kazao kako je ovaj vodić uvertira u priču o vinskim cestama.

 

Vodič sadrži podatke o šest sorti specifičnih za Šibenik i njegovu okolicu i bit će dostupan u restoranima, i trgovinama te bi trebao promicati šibenski kraj i vina, koja bi uz festivale, klape, tvrđave, bila još jedna od domaćih znamenitosti.

  Objavljeno: 07.11.2013, 15:38h