Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljena 19. međunarodna regata "Civitanova - Šibenik"

Predstavljena 19. međunarodna regata "Civitanova - Šibenik"

 

 

Tradicionalna regata Civitanova- Šibenik ove godine održat će se od 4. do 7. srpnja 2019. godine, a okupit će oko 50 posada. Šibenska posada, sastavljena od predstavnika Grada Šibenika, Jedriličarskog kluba Val i Veleučilišta u Šibeniku, danas će se zaputiti prema Civitanovi odakle je start regate predviđen u četvrtak, 4. srpnja.

 

„Grad Šibenik i Civitanova njeguju dugogodišnje prijateljstvo kroz regatu koja se po 19. put održava neprekidno pa se suradnja, osim u sportskom smislu, širi i na druga područja. Nakon prošlogodišnjih susreta i razgovora prilikom posjete Civitanovi, dogovorena je nova suradnja pa će predstavnici Veleučilišta u Šibeniku potpisati sporazum o suradnji sa Sveučilištem u Macerati. Kroz program Erasmus dogodit će se razmjena studenata i profesora“, kazao je na danas održanoj konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Predsjednik Jedriličarskog kluba Val Marin Paić istaknuo je kako je ova najduža neprekinuta transjadranska regata.

 

Predstavnica Generalnog talijanskog konzulata Republike Italije, Maria Rita Baranović istaknula je kako je regata puno više od same sportske manifestacije budući da se za vrijeme održavanja regate sklapaju poslovne suradnje te njeguje prijateljski odnos kroz razmjenu iskustava.

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine.

  Objavljeno: 01.07.2019, 11:18h