Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljena knjiga prof. dr.sc. Krešimira Ćosića „Između prošlosti i budućnosti“

Predstavljena  knjiga prof. dr.sc. Krešimira Ćosića „Između prošlosti i budućnosti“

 

 

U Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas Sacra u Šibeniku večeras je predstavljena knjiga "Između prošlosti i budućnosti" autora Krešimira Ćosića, umirovljenog general pukovnika OSRH i uglednog sveučilišnog profesora na Fakultetu elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o memoarskom gradivu dragovoljca Domovinskog rata i ratnog generala koji je bio među najbližim suradnicima ministra Gojka Šuška i generala Janka Bobetka te izravni sudionik svih važnih bitaka od Vukovara do vojno-redarstvene operacije Oluja.

O knjizi je uvodno govorio šibenski novinar Ivo Mikuličin koji je ujedno i vodio promociju te sam autor istaknuvši, uz ostalo, kako je ključ obrane u Domovinskom ratu bila učinkovita protuoklopna borba vođenim raketnim sustavima. Podsjetio je, također, kako su tadašnji svjetski vojni stratezi i analitičari predviđali Hrvatskoj poraz u kratkom razdoblju, no nizom mudrih političkih i vojnih poteza, nakon vukovarske žrtve, promijenio se omjer snaga u Domovinskom ratu te su se takva predviđanja pokazala promašenima.

Uglednog autora pozdravio je na promociji njegove knjige i šibenski gradonačelnik Željko Burić zauzevši se za prenošenje budućim generacijama istine o Domovinskom ratu.

"Zadaća svih nas je čuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata te poticanje mladih na razvijanje domoljubnih osjećaja i upoznavanje nacionalne povijesti, a knjiga "Između prošlosti i budućnosti" dragocjen je doprinos takvim nastojanjima"- poručio je gradonačelnik Burić.

Promociju je biranim glazbenim repertoarom uveličala i klapa Žirje.

  Objavljeno: 29.05.2023, 22:57h