Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljena mobilna aplikacija "Šibenik travel"

Predstavljena mobilna aplikacija "Šibenik travel"

 

 

Turistička zajednica grada Šibenika predstavila je jučer mobilnu aplikaciju "Šibenik Travel“ namjenjenu prvenstveno gostima koji dolaze u odredište odmora, a da prethodno nisu osigurali smještaj.

"Procjena je da oko 20% naših gostiju traži smještaj na licu mjesta a upravo će im ova aplikacija  omogućiti da na jednostavan način dobiju potrebne informacije o apartmanima koji su u ponudi . Sustav također, s druge strane, potpuno besplatno omogućuje vlasnicima apartmana da njihova ponuda postane dostupna gostima.", kazao je Dino Karađole direktor Ureda TZ Grada Šibenika.

Aplikacija obuhvaća područje djelovanja TZ grada Šibenika : Šibenik, Danilo, Donje Polje, Dubravu, Jadriju, Jadrtovac, Lozovac, Raslinu, Vrpolje,  Zablaće, Zaton, Žaborić te otoke šibenskog arhipelaga : Kaprije, Zlarin i Žirje.

Svi objekti privatnog smještaja predstavljeni su na mapi Šibenika i okolice, a klikom na pojedinu oznaku smještaja otvaraju se detaljni podaci o objektu, fotogalerija, broj trenutno dostupnih ležajeva, te kontakt podaci: web-stranica, e-mail, telefon. Gosti kontaktiraju iznajmljivača telefonskim pozivom direktno iz aplikacije ili e-mailom. Unutar svakog objekta vidljiv je status iznajmljivača: dostupno - označeno zelenom bojom ili nedostupno - crveno (zatvoreno ili popunjeno), što je naročito korisno tijekom zime kada tek rijetki privatni iznajmljivači primaju goste i u špici sezone kada gotovo da i nema slobodnih ležajeva. Te podatke uređuju i ažuriraju sami iznajmljivači, što jamči točnost i ažurnost podataka. Pored smještaja, na mapi se nalaze i drugi korisni podaci: hoteli, hosteli, autobusni prijevoz, turističke agencije, info centri, javne službe, promet...

KakoTuristička zajednica ne smije gostima preporučivati  niti jedan pojedinačni smještaj, a niti preferirati pojedinu turističku agenciju, navedena platforma omogućit će našim posjetiteljima jednostavan pristup podacima o privatnom smještaju dostupnim na službenim stranicama TZ grada Šibenika i na besplatnoj mobilnoj aplikaciji u iOS i Android varijanti. Na taj način privatnim ćemo iznajmljivačima omogućiti ravnopravno oglašavanje dostupnosti vlastitih kapaciteta prilagođeno globalnim trendovima i potrebama suvremenog gosta.

Aplikaciju je nakon višegodišnjeg istraživanja  izradila zadarska firma „Spring media“ te ju je već uspješno primjenila u Zadru,  a TZ grada Šibenika ju je otkupila i prilagodila našoj destinaciji i potrebama.

 

  Objavljeno: 27.05.2015, 07:57h