Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljena monografija "Razvoj vodoopskrbe i odvodnje šibenske regije"

Predstavljena monografija "Razvoj vodoopskrbe i odvodnje šibenske regije"

 

 

 

Monografija "Razvoj vodoopskrbe i odvodnje šibenske regije", autora Antuna Grubelića, predstavljena je danas, u povodu 950 godina prvog spomena Šibenika i 137 godina Vodovoda i odvodnje Šibenik, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“.

 

Knjiga govori o razvoju vodoopskrbe Šibenika i šibenskog kraja od 1066. godine do danas.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić čestitao je okupljenim djelatnicima gradske tvrtke Vodovod i odvodnja 137. obljetnicu postojanja i rada.

 

„Kroz to vrijeme Vodovod je ispričao mnoge lijepe i dobre priče i ne samo za Šibensko-kninsku županiju jer malo njih zna da šibenski Vodovod ima najbolju pokrivenost sustavom vodoopskrbe i odvodnje u Hrvatskoj.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Uz autora i glavnog urednika monografije, Antuna Grubelića, dugogodišnjeg tehničkog direktora šibenskog Vodovoda, uvodno je govorio i direktor te komunalne tvrtke Miho Mioč.

 

 „Grad Šibenik, vidjet ćete i u ovoj monografiji, imao je u početku velike probleme sa dostavom vode. Na samom području grada nema izvora ‘žive vode’ i na našu sreću imali smo ljude koji su razmišljali puno ispred svog vremena i prije 137 godina se počeo razvijati vodovod.“, istaknuo je direktor Miho Mioč dodajući kako su pred ovom gradskom tvrtkom prvenstveno veliki projekti ulaganja u odvodnju.

 

 

Autor monografije Antun Grubelić prisjetio se početaka funkcioniranja vodoopskrbe na šibenskom području te je istaknuo kako je šibenski Vodovod  po površini i izgrađenosti cjevovoda u redu najvećih vodovoda u zemlji.

  Objavljeno: 29.12.2016, 13:48h