Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljene aktivnosti Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" u Šibensko-kninskoj županiji

Predstavljene aktivnosti Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" u Šibensko-kninskoj županiji

 

 

 U povodu početka provedbe projektnih aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u Šibensko-kninskoj županiji u Gradskoj vijećnici danas je održana 17. konferencija Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Cilj konferencije je predstaviti primjere dobre prakse promicanja zdravlja u Šibensko-kninskoj županiji kako bi se potaknulo osnaživanje postojećih i implementacija novih aktivnosti i na taj način povezali najvažniji dionici u promicanju zdravlja na županijskoj i nacionalnoj razini.

 „Riječ je o tjelesnim aktivnostima, pravilnoj prehrani, ulaganju u mentalno zdravlje i slično. Nakon konferencije cilj je redovita organizacija aktivnosti u parkovima za djecu i obitelji, unapređenje prehrane učenika u školama sa tvrtkama i svim zainteresiranim dionicima. Ovdje ćemo prikazati i sve ono što je najreprezentativnije na području županije kada je riječ o projektima poticanja zdravog života.“, istaknula je ravnateljica šibensko-kninskog Zavoda za javno zdravstvo Diana Dulibić.

Otvaranju konferencije nazočili su gradonačelnik Željko Burić te  zamjenica šibensko-kninskog župana Darija Puljić.
Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je važnost preventivnih pregleda u borbi protiv malignih bolesti, ali i edukacije građana od najranije dobi o brizi za vlastitim zdravljem.

Projekt ‘Živjeti zdravo’ u suradnji s Europskom unijom trajat će pet godina i provodit će se u svim županijama. Program kroz svojih pet komponenti nastoji razviti sve one aktivnosti i zdravstveno ponašanje koje pogoduje smanjenju glavnih naših problema, od zloćudnih novotvorina, kardiovaskularnih bolesti, ovisnosti do mentalnih bolesti, istaknuo je Ranko Stevanović, voditelj Službe za javno zdravstvo HZJZ-a.


Konferenciju su organizirali Zavod za javno zdravstvo Šibensko- kninske županije te Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

  Objavljeno: 26.03.2018, 12:05h