Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljeni rezultati istraživanja u postupku izrade Master plana održive urbane mobilnosti

Predstavljeni rezultati istraživanja u postupku izrade Master plana održive urbane mobilnosti

 

 

Rezultati istraživanja u postupku izrade Master plana održive urbane mobilnosti Grada Šibenika predstavljeni su danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

„Master plan održive urbane mobilnosti Grada Šibenika ključni je strateški dokument koji će definirati buduće intervencije u prometu i prometnu (cestovnu i pomorsku) infrastrukturu na području Grada Šibenika,  te povećati razinu pripremljenosti i mogućnost financiranja projekata iz EU fondova u području prometa. Master plan se izrađuje u okviru projekta „Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza autobusima i brodovima- UrbEco“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić dodavši kako će Master plan dati odgovor na sve probleme prometa u gradu.

Rezultate istraživanja predstavila je Violeta Benković, voditeljica projektnog tima tvrtke Promel i Urbanex d.o.o te Miroslav Petrović, savjetnik za razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

„Važnost izrade Master plana je što omogućuje Gradu Šibeniku da sve značajne prometne projekte može prijaviti na europske fondove“, istaknula je Violeta Benković prilikom prezentacije rezultata dosadašnjih istraživanja dok je Miroslav Petrović dodao kako će se Master planom definirati sve manjkavosti javnog prometa u Šibeniku te dati preporuke za njihovo rješavanje.  

Ukupni troškovi izrade Master plana iznose 1.031.608.00 kn, od čega Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture iz Operativnog programa Promet  financira 876.866.80 kn,  a Grad Šibenik sudjeluje sa 154.741,20 kn. Partneri u projektu su Šibensko-kninska županija i Grad Vodice.

  Objavljeno: 03.10.2016, 11:43h