Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljeno idejno rješenje novog stadiona na Šubićevcu

Predstavljeno idejno rješenje novog stadiona na Šubićevcu

 

 

U prostorijama Hrvatskog nogometnog kluba Šibenika danas je predstavljeno idejno rješenje projekta novog stadiona HNK Šibenik koji će biti sagrađen na lokaciji sadašnjeg Šubićevca. Stadion je kapaciteta osam tisuća ljudi, a bit će projektiran prema svim europskim normama te će moći služiti i za europska natjecanja.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić kazao je kako je grad Šibenik kroz projekt Batižele riješio projekt nove sportske dvorane, a gradnjom novog stadiona na Šubićevcu, Šibenik će dobiti impozantnu sportsku infrastrukturu.

„Idejno rješenje nogometnog stadiona na Šubićevcu je u potpunosti usuglašeno s planskom regulativom na području grada Šibenika. Postojeće idejno rješenje ima riješen i problem parkiranja, a ono što je važno, što mnogi u Hrvatskoj nemaju, je to da su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi što se tiče stadiona. Potpuno su jasni i koji su odnosi između vlasnika kluba i lokalne samouprave. Sve ovo što je vidljivo u idejnom rješenju od ovog trenutka može ići u realizaciju. Nijedan potencijalni problem ne postoji, a u ovom trenutku vlasnik HNK Šibenik, Grad Šibenik, uz pomoć svih naših zastupnika, kreću u zatvaranje financijske konstrukcije za izgradnju nogometnog stadiona“, poručio je gradonačelnik Burić.

Željko Karajica, vlasnik HNK Šibenik, kazao je kako su u projekt gradnje novog stadiona krenuli tri mjeseca nakon što su on i njegov tim preuzeli klub, a stadion bi trebao biti sagrađen kroz pet godina.

„Kada smo krenuli prije godinu i pol dana bilo je dosta priče gdje ćemo, što ćemo i kako ćemo. Ponosan sam što najavljujemo idući korak jer i ovo u čemu smo sad, ove prostorije, prije godinu dana nije bilo. Gradimo kamen po kamen, korak po korak, a u projekt gradnje novog stadiona krenuli smo kada nije bilo jasno hoćemo li se vratiti u prvu ligu i gdje se vidimo u budućnosti. Želimo u Šibeniku napraviti nešto što će imati snagu za budućnost, stoga danas predstavljamo stadion na Šubićevcu. Kapacitet će mu biti 8.000 ljudi, a bit će sagrađen prema europskim normama. Bio bi to vrh nogometa u Hrvatskoj, ali služio bi i za europska natjecanja“, kazao je Karajica.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović dodao je kako ne postoji bolji primjer ulaganja u sport u Hrvatskoj nego što je ulaganje u HNK Šibenik te je dodao da su vlasnici, kada su dolazili, ostvarili sve svoje najave, odnosno još i više.

Arhitektica Angela Vlaić iz arhitektonskog ureda Noir, koja je autorica idejnog rješenja, napomenula je kako su ispoštovane sve kategorizacije UEFA-e, što HNK Šibeniku omogućuje da organizira sve osim finala.

„Stadion smo obukli u membranu koja će omogućiti da prostor dugo traje i lako se održava. U konačnici, da izgled ne bude težak za okolinu i za onog pješaka koji se tuda kreće i šeta, kao i da se onaj na stadionu dobro osjeća danju, noću, kada svijetli ili ne svijetli. Dobili smo stadion koji je jednostavan i moderan, a svojom membranom će zaštititi gledatelje od kiše i od sunca“, naglasila je arhitektica Vlaić.

  Objavljeno: 28.05.2024, 12:15h