Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljeno idejno rješenje uređenja komunalne lučice u Vrnaži

Predstavljeno idejno rješenje uređenja komunalne lučice u Vrnaži

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić predstavio je jutros, zajedno sa projektantima iz zagrebačke tvrtke Aktis, idejno rješenje uređenja komunalne lučice u Vrnaži. Biti će to komunalna lučica koja će osigurati smještaj za najviše tisuću brodova.

U sklopu projekta  urediti će se i cijeli niz sadržaja, zona za sport i rekreaciju, park, ugostiteljski sadržaji, klupski objekti, trgovine.

„Tražit ćemo da u Vrnažu ulažu Županija, Županijska lučka uprava, nadležna ministarstva, ali samo će Grad Šibenik sutra upravljati lučicom.“, kazao je gradonačelnik.

Detalje svog idejnog rješenja pojasnio je Jakov Ahel iz tvrtke Aktis i naglasio kako neće biti problema za okoliš jer će more normalno cirkulirati i iza pontona koji će luku braniti od valova.

Sredit će se i pristupne ceste, a cijela ta površina bit će novi gradski sadržaj u zoni gdje se grade stanovi, gdje je NCP, marina i budući hotel.

Projekt bi mogao koštati desetak milijuna kuna, a najmanje godinu i pol dana trajat će ishođenje papira i prilagođavanje projekta prostorno planskoj dokumentaciji.

  Objavljeno: 02.07.2013, 13:24h