Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljeno izvješće o tijeku provedbe projekta INTERMODAL

Predstavljeno izvješće o tijeku provedbe projekta INTERMODAL

 

 

Izvješće o tijeku provedbe projekta INTERMODAL, kao i planovima za budućnost na 4. sastanku LOKALNOG ODBORA ZA MOBILNOST predstavio je u Urbanom Centru Grada Šibenika, Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

“Prometna povezanost otoka prioritetan je problem kojega je potrebno riješiti, kako bi se dugoročno ostvarila mogućnost njihova razvoja. Gradska uprava pripremit će dokumentaciju i obaviti pripreme zajedno s Ministarstvom pomorstva, prometa i veza, kako bi se za prijevoz ljudi i vozila na otoke šibenskog akvatorija nabavila 4 katamaranska broda i jedan trajekt koji bi se financirali iz Europskih kohezijskih fondova.”, rekao je među ostalim okupljenim članovima Lokalnog odbora za mobilnost Matija Bumbak. Predstavnici mjesnih odbora šibenskih otoka pozdravili su projekt, ističući važnost sigurnog i redovitog brodskog prijevoza u turističkoj sezoni, ali i u zimskom razdoblju u kojem jedinu dnevnu brodsku liniju zaustavi svaka malo jača bura.

O uspješno realiziranom projektu sustava javnih gradskih bicikala, koji je ostvaren u sklopu INTERMODAL-a govorio je Petar Mišura, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj: “Sustav javnih gradskih bicikala će se proširiti i na šibenske otoke i to sa posebnim vrstama bicikala, primjerice za otok Žirije, gdje će se koristiti mountain bike.”

Predstavnicima Lokalnog odbora za mobilnost predstavljen je i pilot projekt besplatnog prijevoza u gradskoj jezgri Šibenika električnim automobilima. Dubravko Ivec, voditelj prijevoza robe u Gradskom parkingu, naglasio je da će pilot projekt u kojem će se testirati potrebe građana i poduzetnika, koji žive i rade u središtu grada trajati do 18. ožujka.

U sklopu projekta INTERMODAL, Šibenik je uz Zagreb, Osijek i Rijeku, jedini grad u Hrvatskoj koji je pristupio izradi Master plana mobilnosti. “Master plan održive urbane mobilnosti Grada Šibenika preduvjet je za sve ostale značajnije investicije u cilju poboljšanja gradskog prometa i mobilnosti stanovništva, a ujedno i osnova za dobivanje sredstava Europskih fondova. Plan se odnosi na cjelokupan promet u Šibeniku, od javnog do individualnog i svega što utječe na prometni sustav. Izradit ćemo prometni model Šibenika na kojem će se moći provjeriti sve buduće akcije vezane uz prometnu infrastrukturu, organizacijske i operativne razine prometa u Šibeniku.”, naglasila je danas Violeta Benković, predstavnica konzorcija tvrtki koje će izraditi plan mobilnosti URBANEX-a i Promel projekta.

Projekt INTERMODAL (INTERmodality MOdel for the Development of the Adriatic Littoral zone) sufinancira Europska komisija u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000,01 €. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 200.000 €, od čega EU sufinancira 170.000 € (85%).

Za sve informacije, stojimo na raspolaganju.
Grad Šibenik,Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj
Matija Bumbak, pročelnik, matija.bumbak@sibenik.hr, 022/ 431 033

  Objavljeno: 27.01.2016, 08:08h