Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici Grada Šibenika na Akademiji za strane dužnosnike i stručnjake u NR Kini

Predstavnici Grada Šibenika na Akademiji za strane dužnosnike i stručnjake u NR Kini

 

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak boravili su od 11. svibnja-2. lipnja u Narodnoj Republici Kini, gdje su, u sklopu studijskog putovanja, ostvarili brojne poslovne kontakte, te obišli brojne gospodarske subjekte, a što je danas bilo predstavljeno na konferenciji za medije u prostorima Gradske uprave.

„ Za ranije posjete veleposlanika NR Kine Šibeniku započeli su intenzivniji kontakti s Veleposlanstvom, a njihov interes za Šibenik rezultirao je pozivom predstavnika Grada na Akademiju za strane stručnjake i dužnosnike u NR Kini.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

„ Tamošnjim stručnjacima iz raznih polja industrije i gospodarstva prezentirali smo Šibenik u smislu geostrateškog položaja; poduzetničku zonu Podi, pomorsku i željezničku prometnu povezanost Šibenika s Hrvatskom i cijelom Europom, što je svakako trgovinski interes Kine. Također, ostvarili smo i kontakte s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kini te s Hrvatima koji tamo žive i rade.“, rekao je Mileta, dodajući da je boravak u NR Kini rezultirao i prijedlogom bratimljenja s jednim od kineskih gradova što će tek biti razmotreno u Gradu Šibeniku, budući takve poveznice, zbog velike prostorne udaljenosti, iziskuju i velike materijalne troškove.

Troškove putovanja i boravka predstavnika Grada Šibenika  na Akademiji za strane dužnosnike i stručnjake u NR Kini snosilo je kinesko Veleposlanstvo.

 

 

  Objavljeno: 10.06.2016, 10:23h