Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici Grada Šibenika na konferenciji „EBAN Winter University“

Predstavnici Grada Šibenika  na konferenciji „EBAN Winter University“

 

 

U Zagrebu je danas, u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, započela najveća europska konferencija poslovnih anđela, investitora i startupa „EBAN Winter University“.

 

Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluje  1500 sudionika,  od toga 400 poslovnih anđela i preko 100 startupova,  među njima su i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te udruge StartUp Šibenik, koji su već ranije  razvili zapaženu suradnju.

 

Konferenciju je jutros u dvorani Vatroslava Lisinskog otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a na brojnim aktivnostima prisutni su i gradonačelnik Željko Burić te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

„Grad Šibenik njeguje duh kreativnosti i poduzetnosti te je prepoznao potrebe svojih mladih, kreativnih snaga. I ova konferencija ima za cilj privlačenje poduzetnika i stvaranje preduvjeta za razvoj novih ideja. Ponosni smo na sjajnu suradnju koju imamo s predstavnicima CRANE-a i na udrugu StartUp Šibenik koja je zaživjela u našem gradu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik i Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE usko surađuju posljednjih nekoliko godina što svjedoči i iznimno posjećena Startup srijeda koja je održana na Tvrđavi Barone u nazočnosti predsjednika CRANE-a Davorina Štetnera.

 

Štand udruge StartUp Šibenik na konferenciji EBAN Winter University  izazvao je pažnju brojnih sudionika u sklopu kojeg je, između ostalog, prezentiran inovativni proizvod Cap&Slice, patentirano rješenje za čuvanje i rezanje polutrajnih i trajnih kobasica.

 

Program konferencije bit će ispunjen panelima, govorima i predavanjima najvećih stručnjaka na području poduzetništva i investicija koji će sudionicima približiti najnovije trendove u startup industriji. 

 

Među govornicima koji će se predstaviti su, između ostalih, Bruce Dickinson, frontmen Iron Maidena, komercijalni pilot i poduzetnik, Johann Hansmannn, najbolji europski ealry stage investitor, Dov Moran, izumitelj USB sticka, Peter Cowley, poslovni anđeo godine u Velikoj Britaniji i mnogi drugi.

  Objavljeno: 29.11.2016, 11:15h