Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici OŠ Juraj Šižgorić na Comenius susretu u Italiji

Predstavnici OŠ Juraj Šižgorić na Comenius susretu u Italiji

 

 

Pred sam kraj veljače predstavnici Osnovne škole Jurja Šižgorića, učiteljice Ivana Dujić i Anita Matić, otputovale su u grad Mozzate u Italiji na prvi Comenius susret.

Grad Mozzate smjestio se 80-ak kilometara od Milana, glavnog grada talijanske pokrajine Lombardije. Domaćin Comenius susreta bila je talijanska škola Marco Enrico Bossi, koja je toplo primila i pružila srdačnu dobrodošlicu šibenskim učiteljicama.  Na susretu učiteljice Dujić i Matić prvi puta upoznali Comenius partnere: Poljake, Portugalce, Turke i Talijane. Program susreta bile su Power point prezentacije junaka naših domovina, te kulturna i turistička promidžba naših zemalja.  Na susretu je ujedno dogovoreno da će Osnovna škola Jurja Šižgorića biti Comenius domaćin u studenom ove godine.

Potprogram Comenius obuhvaća predškolski odgoj, osnovno i srednje obrazovanje. Ciljevi potprograma Comenius jesu promicanje svijesti o raznolikosti europskih kultura suradnjom škola i vrtića država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, poticanje osobnog razvoja sudionika, razvoj i usavršavanje vještina i kompetencija te njegovanje ideje o europskom građanstvu.

Sudjelovanjem u potprogramu Comenius utječe se na poboljšanje kvalitete školskog obrazovanja, ističe se njegova europska dimenzija, potiču se mobilnost i učenje jezika, kao i veća uključenost u europsko društvo.

  Objavljeno: 05.03.2013, 08:21h