Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici predsjedničke obitelji Quirino s Filipina boravili u Šibeniku

Predstavnici predsjedničke obitelji Quirino s Filipina boravili u Šibeniku

 

 

Predstavnici predsjedničke obitelji Quirino s Filipina, posjetili su jučer, 11. rujna, Šibenik. Tom prigodom upriličen je susret dobrodošlice u Press centru u Šibeniku, a nakon toga su nazočili izložbi slikarice Kasje Tulić, koja je rođena u Šibeniku. Njene slike (ulja i akrilika) pobudile su interes ne samo kod filipinskih gostiju, već i ostalih brojnih posjetitelja.

Tijekom izložbe, Filipinci su dobili prikladne darove od ravnatelja knjižnice, Vilijama Lakića, koji im je poklonio suvenir – Katedralu, dok su od Dijane i Stanka Ferića dobili šibenski takuin.

Obitelji Quirino već pet godina redovno posjećuju Zadar, a s jahtom svake godine obilaze Kornate, Skradin i otoke šibenskog arhipelaga. Ovom prigodom izrazili su oduševljene Šibenikom i  ovim djelom Dalmacije.

Lourdes Quirino i Jasmine Quirino su nećakinje nekadašnjeg predsjednika Filipina Elpidia Quirina (najznačajnija povijesna ličnost od stjecanja neovisnosti Filipina) koji je vladao od 1948. do 1953. S njima je bio i unuk predsjednika Quirina. U Šibenik ih je pozvao Sašo Georgijevski, dopisnik Nove Makedonije koji i živi u Šibeniku, a s obitelji bivšeg filipinskog predsjednika povezan je preko svog oca dr. Nikole Georgievskog, koji je kao direktor u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji boravio na Filipinima i surađivao i družio se s predsjedničkom obitelji.

  Objavljeno: 12.09.2013, 12:29h