Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavom ‘Buratino’ svečano otvoren 57. po redu Međunarodni dječji festival

Predstavom ‘Buratino’ svečano otvoren 57. po redu Međunarodni dječji festival

 

 

U subotu, 17. lipnja na Ljetnoj pozornici ispred šibenske katedrale svečano je otvoren Međunarodni dječji festival.  Festivalska zastava zavijorila se 57. put zaredom, na radost najmlađih Šibenčana.

 

„Pozdravljam svu djecu grada Šibenika i svijeta.  Ovaj festival sjedinio se sa svojim gradom, traje kontinuirano 57 godina, a trajao je i u ratnim godinama kada smo svjedočili kulturocidu upravo ovdje, na trgu ispred katedrale sv. Jakova. Tada su poruke mira slala naša djeca, ona na kojima leži naša budućnost. Neka po 57. put sve šibenske kale i trgove preuzmu djeca“, kazao je u prigodi svečanog otvorenja MDF-a gradonačelnik Željko Burić.

 

U ime predsjednice Republike Hrvatske i pokroviteljice Međunarodnog dječjeg festivala, Kolinde Grabar Kitarović, festival je otvorenim proglasila njezina izaslanica, Anamarija Kirinić, predstojnica Ureda predsjednice.

 

Ovogodišnji festival otvoren je predstavom „Buratino“ u produkciji HNK Šibenik, a poučna priča o razigranom lutku Buratinu oduševila je publiku.

 

 

U sljedeća dva tjedna grad preuzimaju djeca.  Šibenik u 14 dana očekuje preko 140 programa izvođača iz Hrvatske i svijeta. Ove godine u programu Festivala djeteta sudjeluje 12 inozemnih gostiju sa 50 predstava, a među zemljama koje će se predstaviti festivalskoj publici u Šibeniku su Rusija, Slovenija, Grčka, Velika Britanija, Španjolska, Makedonija te Singapur dok će dio programa biti održan u Drnišu gdje gostuju kazališta iz Latvije i Bosne i Hercegovine. Organizirano je ukupno 37 radionica, a neke od njih održat će se na otocima Zlarinu i Prviću te u Betini i Ražinama.

  Objavljeno: 19.06.2017, 11:34h