Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima boravi u Šibeniku

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima boravi u Šibeniku

 

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno sa suradnicima- ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, ministrom turizma Garijem Kappellijem i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek danas boravi u službenom posjetu u gradu Šibeniku.

 

U prostorima Županije potpisan je ugovor o sufinanciranju Integriranog programa valorizacije kulturne baštine u Danilu, za koji su Muzeju grada Šibenika osigurana  sredstva putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Muzej grada Šibenika aplicirao je u siječnju ove godine na Javni poziv "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine". Ostvarena europska sredstva za ovaj projekt su 1.478.251,20 kn, dok je ukupna vrijednost projekta 1.938.914,00 kn.

 

Ugovore su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU Tomislav Petric  i ravnatelj Muzeja Gojko Lambaša.

 

„Grad Šibenik nastoji maksimalno iskoristiti sredstva europskih fondova, a to danas pokazuju i konkretni rezultati. Uz revitalizaciju tvrđava, ovim projektom će biti oživljen i drugi, povijesno arheološki vid naše bogate baštine, što otvara nove mogućnosti oživljavanja prostora koji su do sada bili zanemareni.“, rekao je ovom prigodom gradonačelnikŽeljko Burić, koji je u ovim trenucima, zajedno sa zamjenikom Danijelom Miletom na radnom sastanku s premijerom Plenkovićem.

 

Na sastanku će biti govora o prostoru TEF-a, projektu studentskog kampusa na Palacinu, završetku kina Odeon te uređenju trga Poljana kao ključnom pitanju razvoja turizma u staroj gradskoj jezgri.

 

„Danas nastojim steći uvid u sve projekte, ali i probleme, vezane za grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju.“, rekao je premijer Andrej Plenković uoči sastanka čestitajući Muzeju grada Šibenika na uspješno povučenim bespovratnim sredstvima.

 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac pridružila se čestitkama te naglasila kako su potpisivanjem današnjeg ugovora  osigurana sredstva za potrebe projektne dokumentacije projekta valorizacije kulturne baštine u Danilu, a medijima se obratio i župan Goran Pauk.

 

Bespovratna sredstva europskog fonda ostvario je i Grad Drniš za projekt izrade projektne dokumentacije za obnovu kulturnih dobara na području grada Drniša- ex Đačkog doma, lokaliteta Gradina, Starog kina i društvenog doma, a ugovor je potpisao gradonačelnik Josip Begonja.

 

 

Premijer se danas sastao i sa županom Goranom Paukom te predsjednikom Županijske skupštine Nediljkom Dujićem, a u nastavku dana uputit će se u Split, gdje će se izaslanstvu Vlade pridružiti i ministar obrane Damir Krstičević te Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

  Objavljeno: 15.11.2016, 11:41h