Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Premijer Zoran Milanović odao počast preminulim vatrogascima

Premijer Zoran Milanović odao počast preminulim vatrogascima

 

 

Hrvatski premijer Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić položili su vijence na spomen ploču pred vatrogasnim domom u Šibeniku, kako bi odali pijetet vatrogascima koji su prije pet godina stradali na Kornatima.

U spomen na hrabre vatrogasce, vijence su u ime Grada Šibenika položili gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović. Premijer Milanović se nakon toga uputio u Vodice i Tisno odati počast tamošnjim žrtvama velike tragedije u novijoj hrvatskoj povijesti. U Tisnom su u ime Sabora Republike Hrvatske vijence položili zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Petar Baranović, kao izaslanik predsjednika Sabora, te zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović i gradonačelnica Vodica i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

Ispred vatrogasnog doma u Šibeniku okupili su se pripadnici vatrogasnih postrojbi, obitelji i prijatelji stradalih da se u tišini prisjete svojih najbližih.

Ovo su teški dani kada se cijeli šibenski kraj s tugom prisjeća 12 vatrogasaca koji su 30. kolovoza 2012. godine prerano izgubili živote u vatrogasnoj intervenciji na Kornatima. Jedini preživjeli je Frane Lučić, student na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Gradska uprava i svi građani Šibenika duboko suosjećaju s članovima obitelji stradalih i svakog su dana u mislima sa svim hrabrim vatrogascima koji cijelo ljeto gase mnogobrojne požare i čuvaju naša polja, šume i domove od vatrene stihije.

  Objavljeno: 30.08.2012, 08:47h