Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Premijera dokumentarnog filma Stanka Ferića "Oda janjetini"

Premijera dokumentarnog filma Stanka Ferića "Oda janjetini"

 

 

"Oda janjetini" originalni je naslov znanstvenog rada dalmatinskog arheologa, Šibenčanina, prof. dr. sc. Zdenka Brusića, u kojem zastupa tezu o osamtisućljetnom kontinuitetu uživanja u janjetini s ražnja na ovim prostorima, uz stav da to uživanje nije barbarizam, već kulturna baština. 

Tragom te premise, "šibenikolog" Stanko Ferić kreće u istraživanje o tome koliko je dotični fenomen još uvijek prisutan u šibenskom kraju. Međutim, razgovarajući s uživateljima, ugostiteljima, znanstvenicima, ali i s uzgajivačima, ne spoznaje samo njihove gušte i interese, već, nažalost i još nešto - nerazmrsivo klupko birokratiziranih normi i postupaka, zbog kojih, na koncu, u pitanje dolazi i sam nastavak tog višetisućljetnog baštinskog kontinuiteta o kojem je govorio prof. Brusić.

Scenaristi emisije su redatelj Ivo Kuzmanić i urednik Aleksej Pavlovsky. Istraživač, koscenarist i narator je Stanko Ferić.

 

Dokumentarnim film Oda janjetini, treći je film iz serijal Hrvatske televizije Priče s končom iz borše Stanka Ferića.

 

Film će premijerno biti prikazan na HTV1 u četvrtak 16. svibnja 2019. u 11.10 sati, subotu 18. svibnja na HTV4 u 12.30 sati te HTV3 u 13.17 sati.

  Objavljeno: 16.05.2019, 09:20h