Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Premijera filma „Šibenik za sva vrimena“

Premijera filma „Šibenik za sva vrimena“

 

 

Zbog propisanih epidemioloških mjera projekcija dugo očekivanog filma „Šibenik za sva vrimena“ u produkciji Kulturne udruge „Šibenska kartulina“ imat će čak dvije premijere.  Za sudionike filma, sponzore i  predstavnike medija „Šibenik za sva vrimena“ bit će prikazan u petak, 25. rujna 2020.g. s početkom u 19 sati u dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova Civitas sacra. Šibenčani će ga, pak, imati priliku pogledati na istom mjestu, u dvorani Civitas sacre u subotu, 26. rujna,  također u 19 sati.

Snimanje filma inicirala je i osmislila Ivana Guberina, učiteljica OŠ Jurja Šižgorića kojoj je „Šibenik za sva vrimena“ peto  autorsko i volontersko ostvarenje u sedmoj umjetnosti  inspirirano ljubavlju prema rodnom gradu. Svesrdno joj se pri kreiranju filma pridružila  šarolika ekipa zaljubljenika u Šibenik svih generacija.  Uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove grada, njegovo bogato materijalno i duhovno nasljeđe,  film uspoređuje život nekadašnjeg i današnjeg Šibenika. Pri tom donosi brojne zanimljivosti od kojih su neke svoje mjesto na filmskom platnu pronašli prvi put.

Ususret blagdanu sv. Mihovila, našeg nebeskog zaštitnika kojega slavimo i kao Dan grada Šibenika, Kulturna udruga „Šibenska kartulina“ vas poziva na premijerno prikazivanje filma, kako bismo zajedno oživjeli sjećanja na našu prošlost i tradiciju, koja je  temelj naše snage i zalog za budućnost.

  Objavljeno: 24.09.2020, 09:24h