Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Premijerno prikazan film "Naš Mali" redateljice Ivane Guberina

Premijerno prikazan film "Naš Mali" redateljice Ivane Guberina

 

 

Na Tvrđavi Barone sinoć je premijerno prikazan film "Naš Mali" redateljice i suproducentice Ivane Guberina posvećen neprežaljenom šibenskom košarkašu Draženu Petroviću, legendarnom imenu hrvatske i svjetske košarkaše koji je 1993. godine poginuo u prometnoj nesreći.

Riječ je o šestom filmu te autorice, inače učiteljice u Osnovnoj školi Juraj Šižgorić u Šibeniku i predsjednici Udruge "Šibenska kartulina" koja je i organizirala kulturni događaj u suradnji s Gradom Šibenikom, Tvrđavom kulture Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika.

Premijera je okupila brojne uzvanike i goste među kojima su bili Biserka i Aleksandar Aco Petrović, Draženova majka i brat, Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade RH, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija koji je ujedno i suradnik autorice u  filmu "Naš Mali", državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, Željko Burić gradonačelnik grada Šibenika sa zamjenikom Danijelom Miletom, Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, Željko Jerkov, potpredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Danira Nakić Bilić, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, medijski pokrovitelj dokumentarnog filma "Naš Mali, Matej Meštrović, skladatelj i pijanist koji je "potpisao" autorstvo glazbe u filmu, Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik te brojni drugi predstavnici javnog sportskog i kulturnog života Grada i Županije, institucija, ustanova i udruga.

Gostima se uvodno obratio šibenski gradonačelnik Željko Burić posjetivši kako je Grad Šibenik od samog početka sa svojom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika stao uz projekt autorice Ivane Guberina.

  -Bilo je to neupitno jer je to nešto što je veliki Dražen Petrović zaslužio. Šibenik kojega je neizmjerno volio i kojemu se uvijek vraćao na ovaj mu je način još jedanput kazao hvala – poručio je gradonačelnik Burić. Okupljenima se nakon projekcije obratila i Ivana Guberina kazavši kako se dokumentarni film "Naš Mali" stvarao posljednje tri godine.

 -To je vrijeme obilježeno usponima i padovima, neprospavanim noćima, divnim sugovornicima, genijalnim idejama i pomicanjem granica, ostvarivanjem neostvarivog. Trud, rad i odricanje se na kraju isplatilo – rekla je, uz ostalo, autorica i redateljica zahvalivši svima koji su na bilo koji način i u bilo kojoj ulozi zaslužni za realizaciju dugogodišnjeg projekta.

Kulturni događaj koji je započeo nezaboravnim Arsenovom pjesmom "Vraćam se" u izvedbi Ivane Bulat i Tonija Lučeva završio je stihovima "Život leti, kapetane" kojima je i ovaj put evocirano nasljeđe koje je Dražen ostavio svome Šibeniku i Baldekinu, dvorani iz koje je krenuo u svijet.

  Objavljeno: 11.06.2023, 09:58h