Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Press-kontejner za skupljanje komunalnog otpada stigao na Kaprije

Press-kontejner za skupljanje komunalnog otpada stigao na Kaprije

 

 

Gradonačelnik Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Danijelom Miletom, bili su danas gosti Dinka Jelovčića, predsjednika MO Kaprije, gdje su danas stigli press-kontejneri za sakupljanje komunalnog otpada.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 14. svibnja 2013. godine donio je Odluku o neposrednom sufinanciranju nabave komunalne opreme – press-kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada na području Grada Šibenika.

Nakon provedenog postupka javne nabave 19. lipnja 2013. na temelju članka 96. Zakona o javnoj nabavi (“Narodne novine” br. 90/11), direktor Gradske čistoće d.o.o. Stipe Tomičić donio je Odluku o odbiru za otvoreni postupak-nabava dva press-kontejnera za otok Kaprije.

Prema navedenoj Odluci odabran je ponuditelj TEHNIX d.o.o., Donji Kraljeva, koji je dostavio najpovoljniju valjanu ponudu u iznosu od 94.000,00 kn + pdv (25 %), sveukupno 117.500,00 kn. Fond sufinancira 40 %, a Grad Šibenik - Gradska čistoća d.o.o. preostali iznos.

Komunalni otpad se na glavnom trgu otoka Kaprija prikupljao u najlon vrećama i odlagao u prostor ograđen žicom koji se nalazi na obali te se jednom ili dva puta tjedno prevozio na odlagalište trajektnim linijama. Komunalni objekt u kojem se deponirao otpad smješten je uz samu obalu, pristanište brodova i uz lučicu – marinu te je stvarao neprimjerenu sliku na najprometnijem dijelu naselja.

Postavljanjem press-kontejnera vršit će se kontrolirani prihvat i odvoz otpada, te postići velike uštede u transportu i smanjenu volumena otpada na deponiju. Utrošeni transportni troškovi preusmjerit će se u pravcu učestalijeg pražnjenja kanti, čiji će se broj znatno povećati, a na taj način će se smanjiti i broj divljih odlagališta otpada, što će doprinijeti razvoju kvalitetne norme okoliša.

  Objavljeno: 19.07.2013, 13:23h