Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prezentacija rada u knjižnici

Prezentacija rada u knjižnici

 

 

Sutra, 08. prosinca u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića bit će održana  prezentacija rada Terapijske zajednice Mondo Nuovo - Centra "Sv. Ante Padovanski" u Nuniću.  Organizator je Udruga "Svijet kvalitete" iz Šibenika. Početak u 17 sati.

Terapijska zajednica "Mondo Nuovo" djeluje na području Republike Hrvatske od 1999. godine, a registrirana je kao strana udruga 2001. godine. Imaju jednu terapijsku kuću u Nuniću kod Kistanja kapaciteta za 50 osoba, koja prima samo muške ovisnike. Unutar zajednice provodi se radna terapija, psihosocijalna rehabilitacija, savjetovanje obitelji i pomoć pri upućivanju u terapijske zajednice u inozemstvo Djelovanje udruge i sve ostale aktivnosti zapravo su temeljene na pripremama ovisnika za ulazak u terapijsku zajednicu, te provedbu tretmana u istoj.

Program u terapijskoj zajednici se sastoji od radne terapije, grupne terapije  i individualnog rada prema potrebi. Program traje 3 godine, od kojih se samo jedan manji dio provodi u terapijskoj zajednici u Nuniću, a ostali u drugim terapijskim zajednicama Komunite Mondo Nuovo u Italiji.  S ovisnicima u terapijskoj zajednici rade bivši ovisnici, uz superviziju voditeljice projekta. Zbog nemogućnosti zapošljavanja psihologa u Hrvatskoj, vrlo često u Nunić dolaze psiholozi iz Italije, koji provode individualne razgovore s ovisnicima, koji u terapijskim kućama u Italiji tri puta tjedno provode grupni rad s ovisnicima. Zajednica je  vjerski usmjerena (rimo-katolička crkva) i molitva je sastavni dio tretmana. Ukoliko neki ovisnik nije katolik on je obvezan prisustvovati molitvi, ali nije nužno da moli i njemu se također omogućava slavljenje njegovih vjerskih običaja.

  Objavljeno: 07.12.2011, 14:35h