Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prijave na "Promina trail" do 28. veljače

Prijave na "Promina trail" do 28. veljače

 

 

Sportska sekcija planinskog trčanja Planinarskog društva Promina iz Drniša u intenzivnim je pripremama  osmog izdanja "Promina Traila",  jedne od najpopularnijih trail utrka u Hrvatskoj koja će se održati u subotu, 19. ožujka. Stoga su iz Planinarskog društva pozvali pojedince, ali i tvrtke da animiraju svoje zaposlenike kako bi poslali vlastitu "reprezentaciju" na  "team building" u samo srce Šibensko-Kninske županije - Drniš. Trail se na planini Promini i u našoj Županiji afirmirao još 2013.godine nakon koje je tri godine za redom održano Prvenstvo Hrvatske u trailu i Kup Hrvatske u trailu.

"Najjednostavnije objašnjenje trail trčanja sastoji se u tome da je riječ o trčanju koje se ne provodi na asfaltiranom, betoniranom ili drugom obliku popločene staze, već se provodi u prirodi. To naravno ne znači da morate, kako se često misli, otići u planine ili šumu da biste trčali trail. Sve dok ne trčite po popločenim stazama, bavite se trail trčanjem. To je i smisao traila, uživanje u prirodi, čistom zraku i boravku na otvorenom. Ono što je jedna od bitnih razlika između cestovnog i trail trčanje je samo iskustvo trčanja. Pri cestovnom trčanju uvijek ćete imati predvidljiv obrazac trčanja, neovisno o tome trčite li prvi put određenom stazom ili ju već znate napamet. Kod trail trčanja, čije staze većinom imaju razne prirodne prepreke i promjene  oblika terena, stalno se nudi neko novo iskustvo. Jedna se staza može sastojati od dijela sa stjenovitim terenom nakon čega možete trčati travnatim predjelom s postupnim prelaskom u šumu. Tamo vas  može dočekati korijenje, srušena stabla i grane oko kojih morate manevrirati tako da što lakše prođete cijelu stazu. Svi koji su imalo okrenuti prirodi i kakvom-takvom natjecateljskom duhu,  spremni su za najkraću stazu na "Promina Trailu" koju smo pripremili upravo za šetače, rekreativce i obitelji. Također i za  sve one koji žele provesti kvalitetno vrijeme u prirodi otkrivajući ljepote i detalje drniškoga kraja. Stoga vas pozivam da podržite svojim sudjelovanjem naše napore i želju da predstavimo planinu Prominu i gostoljubivost našega Planinarskog društva i općenito Drniškog kraja vama i svim natjecateljima koji se s radošću vraćaju" - rekao je Nikola Perlić iz drniškog  PD "Promina".

Start "Panorama đira" je zakazan za 19.03.2022. sa centralnog trga u Drnišu u 10:30 sati. Staza, navode organizatori, obiluje geomorfološkim fenomenima, izvorima vode, potocima , raznolikom faunom i povijesnim kontekstom. Nastupiti možete pojedinačno ili ekipno prijavom na  https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4532/prijava_na_utrku

Cijena startnine je 100.00 kuna i prijavom do 28.02.2022.ostvarujete puni startni paket sa majicom utrke (u cijeni je ručak, piće, mjerenje vremena, startni broj, finišerska medalja i priprema staze).

Grupnom prijavom ostvarujete dodatne popuste koje možete provjeriti na Raspisu utrke.

Sve informacije o utrci i stazi možete vidjeti na  webu: https://trail.pd-promina.hr/hr/

  Objavljeno: 24.02.2022, 07:55h