Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prisjećanje na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Prisjećanje na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

 

 

U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima danas su kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve spomenutih režima.

 

Vijence su položili predstavnici Hrvatskog društva političkih zatvorenika Podružnice Šibensko-kninske županije, izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem,  zamjenik župana Šibensko – kninske županije Nikola Blažević sa suradnicima te izaslanstvo Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.


Prigodnim riječima obratio se Ivan Burazer Iličić, predsjednik Podružnice, a  zahvalu svima koji su utkali svoje živote za slobodu naše domovine iskazao je i gradonačelnik Željko Burić.

 

Molitvu odrješenja održao je don Krešimira Mateša,  a u katedrali sv. Jakova u jutarnjim satima služena je sveta misa u spomen na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. 

 

Predstavnici Hrvatskog društva političkih zatvorenika Podružnice Šibensko-kninske županije  organiziraju i kulturno zabavni program, koji će se održati u Katoličkom domu s početkom u 19 sati.

 

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

  Objavljeno: 23.08.2017, 12:01h