Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pristigle 2 ponude za prvu fazu obnove Gradske vijećnice

Pristigle 2 ponude za prvu fazu obnove Gradske vijećnice

 

 

Za prvu fazu obnove Gradske vijećnice pristigle su ponude firmi Inovator d.o.o. iz Šibenika na 1.662.769 kuna i Deltron d.o.o. iz Splita na 1.609.824 kune.

'Sad nam preostaje izanalizirati dostavljenu dokumentaciju, usporediti jamstvene rokove te odabrati najpovoljnijeg izvođača radova koji zadovoljava sve uvjete natječaja. Također, trebamo procijeniti kad je najbolje vrijeme za radove koji će trajati dva mjeseca, s obzirom da se radi o staroj gradskoj jezgri, s obzirom da se treba skidati krov, pa jesenske kiše tu znaju biti nezgodne, i s obzirom da imamo ograničen rok do kada trebamo pravdati dobivena sredstva nadležnog ministarstva. Naime, od Ministarstva kulture smo za prvu fazu obnove dobili 450 tisuća kuna, a ostatak ćemo podmiriti novcem iz gradskog proračuna. U suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku pripremili smo dokumentaciju i za daljnje radove na Gradskoj vijećnici, no ovo sad nam je prioritet.', kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Kao prioritet se postavila sanacija krovišta koje prokišnjava uslijed dotrajalosti dijelova konstrukcije i oštećenih crjepova, te će se željeznom ogradom onemogućiti pristup na krov neovlaštenim osobama. Posljedično su zidovi oštećeni vlagom, pa će se i oni sanirati. Također će se cijelo krovište će se toplinski izolirati kamenom vunom. Zbog nepostojanja ventilacije te starosti opreme za grijanje i hlađenje, isto nije funkcionalno pa će se u potpunosti zamijeniti, uz ugradnju sustava za ventilaciju. Zamijenit će se elektroinstalacije te ugraditi sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma. Garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija na katu će se obnoviti i staviti u funkciju.

Sadašnja Gradska vijećnica je faksimilski obnovljena stara renesansna vijećnica iz prve polovine 16. stoljeća koja je srušena u Drugom svjetskom ratu za vrijeme zračnog bombardiranja. Zajedno sa Katedralom sv.Jakova urbanistički zatvara i usklađuje središnji šibenski trg – Trg Republike Hrvatske.

 

  Objavljeno: 11.07.2019, 10:35h