Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Probnim plovom započela D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta

Probnim plovom započela D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta

 

 

Dogus grupa putem svoje tvrtke D-Marin ulaže u razvoj jedriličarskog sporta u Hrvatskoj

Šibenik, 17. svibnja 2016. – Probnim plovom u vodama ispred Šibenika službeno je započela D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta, koja će od 18. do 21. svibnja okupiti neke od najboljih europskih posada u klasi Farr 40. Tijekom četiri dana regate jedrilice će sudjelovati u maksimalno jedanaest utrka, koje će se održavati svaki dan od 10 do 16:30 sati u vodama oko otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu.

„Svjedočimo snažnom i nezaustavljivom turističkom uzletu Šibenika. Pored kontinuiranog ulaganja u turističku infrastrukturu i obnovu naše kulturno-povijesne baštine kroz priču inovativnog turizma, ovu regatu vidim kao novi kotač koji će nas dodatno pogurati u našim naporima. Kao domaćin ovog elitnog sportskog događaja, Šibenik će se moći još snažnije pozicionirati kao poželjna turistička destinacija, rekao je Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

„Dogus grupa i D-Marin već godinama ulažu značajna sredstva u jedriličarstvo i nautički turizam u Hrvatskoj. Smatramo da se upravo kroz organizaciju međunarodnih natjecanja, kao što je D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta, dodatno izgrađuje turistička destinacija te iskorištava njen nautički potencijal. Ovu regatu vidimo kao početak, a u budućnosti želimo dovesti regate još sofisticiranijih klasa te na taj način ojačati poziciju Hrvatske na svjetskoj nautičkoj karti“, izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, dodajući: „Predanost promociji jedrenja i razvoju jedriličarskog sporta Dogus grupa je pokazala prošle godine kada je D-Marin postao sponzor jedriličarske posade Fantela-Marenić u pripremama za Ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru.“

Predstavnici Farra 40 prošle su godine obišli sve marine na Jadranu i odlučili se upravo za D-Marin marine u Šibeniku i Zadru koje su se pokazale kao najbolje za organizaciju ovakvog događaja. Geoff Stagg, osnivač i menadžer Farr 40 Organization naglasio je kako „Farr 40 okuplja 162 broda u 18 zemalja širom svijeta, a regate u ovoj klasi održavaju se već 19 godina. Iznimno smo uzbuđeni što se Hrvatska pridružila elitnom društvu zemalja domaćina regata u ovoj klasi s čak dvije utrke. Hrvatska obala doista je jedna od najljepših na svijetu i za ljubitelje jedrenja istinski raj“.

 

D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta okuplja devet posada iz Italije, Njemačke, Monaka, Turske i Hrvatske koje će se natjecati na Adriatic Circuit prvenstvu 2016. Šibenik je prva postaja prvenstva, a natjecatelji će se početkom jeseni vratiti u Hrvatsku kako bi sudjelovali na D-Marin Farr 40 Zadar Regatti od 21. do 24. rujna 2016. godine.   

  Objavljeno: 17.05.2016, 12:32h