Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Profesionalac

Profesionalac

 

 

Sutra, 13. ožujka u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu gostuje Trutin Art & Kazališna družina Glumci u Zagvozdu s predstavom Dušana Kovačevića „PROFESIONALAC“. Redatelj predstave je Bogdan Diklić, a igraju Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević i Goran Navojec. Predstava nije iz ciklusa ovosezonske pretplate. Ulaznice su u pretprodaji od 5. ožujka u Propagandi  u vremenu od 9 do 14 sati, a prodaja na blagajni kazališta od 9. ožujka od 10 do 12, kao i od  18 do 20 sati.

“Profesionalac” ili “Tužna komedija po Luki” priča je o umirovljenom policajcu Luki koji dolazi uredniku izdavačke kuće i donosi mu njegova sabrana djela. Čovjek mu, naravno, kaže da nikakva sabrana djela nije napisao, a policajac odgovori da je tu sve što je on zabilježio u osamnaest godina koliko ga je pratio. S promjenom vlasti  policajac Luka Laban bačen je na ulicu jer se prerevno bavio gospodarskim kriminalom. I počeo je biti smetnja, kamen u cipelama.  U razračunavanju Luke Labana osjeća se ritual, gotovo obredni proces koji nevjerojatno podsjeća na onaj starogrčkih tragedija. I dok su protagonisti na sceni, negdje u pozadini objesio se Martin muž, jedan luđak upravo sprema svoj napad, a pijanci prijeteći urlaju pjesme.

Dušan Kovačević autor je nekih od najpoznatijih drama i scenarija s ovih prostora. “Balkanski špijun”, “Sabirni centar”, “Radovan Treći”, “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva” .

  Objavljeno: 12.03.2012, 00:00h