Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Proglašeni najbolji sportaši Grada Šibenika za 2014.g.

Proglašeni najbolji sportaši Grada Šibenika za 2014.g.

 

 

 

Andrija Bašić iz Vaterpolskog  kluba Šibenik i Lucija Jurković Periša iz Plivačkog kluba Šibenik najbolji su sportaši vrednovani za uspjeh u 2013. godini.  Najbolja muška momčad je Dvojac bez kormilara Veslačkog kluba Krka u sastavu: Antonio Čoga i Josip Laća, dok je u kategoriji najboljeg ženskog sastava prvo mjesto odnio Ženski košarkaški klub Jolly JBS.

Na današnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša grada Šibenika održanoj u gradskoj vijećnici  najuspješnijim trenerom proglašen je Milan Radečić , trener Veslačkog kluba Krka, a dodijeljene su i plakete zaslužnim osobama i ustanovama u sportskoj djelatnosti: posthumno Nikoli Ninu Jelaviću i Urošu Radečiću, Blaž Marko Slavica  zaslužni je sportski djelatnik, dok je za rad s mladima kao sportski pedagog plaketu dobio  Miro Kotarac, Košarkaški klub Dražen Petrović. Ivana Jurica proglašena je najboljim sportskim novinarom. Priznanja su dodijeljena i perspektivnim sportašima koji su se dokazali u različitim sportskim disciplinama.

'Grad Šibenik grad je sporta i brojnih vrhunskih sportaša, a naš je cilj omogućiti im barem uvjete treniranja u njihovu gradu i na tome ćemo raditi.  Želim vam puno sportskih uspjeha uz poruku da ne zaboravite ni  obrazovanje kako biste izrasli u kompletne ljude', rekao je prilikom dodjele priznanja sportašima gradonačelnik Željko Burić, dodavši da su naši sportaši ono čime se ponosimo i u Šibeniku i u cijeloj Hrvatskoj.

Čestitke je sportašima uputio i zamjenik župana Zoran Smolić te predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić.

U ime svih nagrađenih sportašica i sportaša zahvalila se plivačica Lucija Jurković Periša.

 

  Objavljeno: 14.04.2014, 14:51h