Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Proglašeni najuspješniji sportaši Grada Šibenika

Proglašeni najuspješniji  sportaši Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika danas je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša za rezultate ostvarene u 2014.-oj godini. Najbolji sportaš je Marin Desabota, Jedriličarski klub Val, dok je najbolja sportašica Lucija Jurković Periša, Plivački klub Šibenik. Na drugom mjestu je Roko Badžim, te Petar Krešimir Marasović na trećem. Antonia Gulin na drugom  je mjestu u kategoriji sportašica godine, te Lucija Čatlak na trećem mjestu.

U kategoriji najbolje muške momčadi prvo mjesto osvojio je Veslački klub Krka- Dvojac na Pariće, Andrija Šupe i Jure Šarić. Jedriličarski klub Val odnio je nagradu za drugo mjesto, dok je na trećem mjestu KK Jolly Jadranska banka Šibenik.

Nagradu za najbolji ženski sastav osvojila je ekipa Plivačkog kluba Šibenik. Vaterpolski klub Viktorija je na drugom mjestu, te na trećem mjestu Ženski košarkaški klub Šibenik.

Jeronimo Šarin, trener Građanskog košarkaškog kluba Šibenik  proglašen je najboljim trenerom u 2014.oj godini, a plaketa kao zaslužni sportski djelatnik dobio je Mario Veleglavac, za dugogodišnju djelatnost u Nogometnom klubu Šibenik, te Grgo Renje, kao sportski pedagog u Vaterpolskom klubu Šibenik. Na današnjoj manifestaciji proglašenja najboljih sportaša u organizaciji Zajednice sportova Grada Šibenika dodijeljena su i priznanja perspektivnim sportašima.

Gradonačelnik Željko Burić uputio je čestitke sportašima ističući da Grad nastoji ulagati u sport, unatoč vremenima koja su teška i ne otvaraju puno mogućnosti financiranja sportskih klubova i udruga.

„Započela je energetska obnova dvorane Baldekin, uređujemo sportske objekte na Ljubici, pomoćni teren na Šubićevcu, a uskoro kreće i obnova Partizana. U gradskoj blagajni nema novca za taštinu, sukobe karaktera i svaštarenje, ali uvijek će biti za one sportske klubove i sportaše koji su u svom radu korektni .“, rekao je  gradonačelnik Željko Burić.

Okupljenima se obratio i župan Goran Pauk, a  predsjednik zajednice sportova Grada Šibenika Joško Jurić u svom govoru ukazao je na razdvajanje klubova kao problem šibenskog sporta.

Nagrade zaslužnim sportašima dodijeli su i zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Nikica Penđer, pročelnica za društvene djelatnosti  Grada Šibenika Mirjana Žurić te v.d. pročelnika Ureda župana Novica Ljubičić.

  Objavljeno: 23.02.2015, 13:24h