Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Program Europske unije Erasmus+

Program Europske unije Erasmus+

 

 

U ožujku ove godine, škola će Agenciji za mobilnost i programe Europske unije prijaviti svoj projekt za Ključnu aktivnost 1 programa Europske unije Erasmus+ za područje obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

 

Projekt obuhvaća program mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, tj. obavljanje stručne prakse u organizacijama u inozemstvu. Ukoliko projekt bude odobren, određeni broj učenika ići će na obavljanje stručne prakse u Irsku, Njemačku ili neku drugu zemlju Europske unije u trajanju od dva ili tri tjedna.

 

Prijaviti se mogu svi učenici, uključujući maturante koji imaju pravo sudjelovanja godinu dana nakon maturiranja pod uvjetom da su učenici u vrijeme podnošenja prijave.

Zainteresirani učenici svih obrtničkih zanimanja mogu se prijaviti svojim razrednicima do 10. ožujka, a odabir će izvršiti posebno imenovano povjerenstvo po sljedećim kriterijima:

-              uzorno vladanje (učenici koji imaju izrečenu bilo koju pedagošku mjeru nemaju pravo sudjelovati)

-              odličan, vrlo dobar ili dobar opći uspjeh

-              odlična ili vrlo dobra ocjena iz predmeta Praktična nastava

-              poznavanje engleskog jezika (odlična, vrlo dobra ili dobra ocjena iz engleskog jezika)

 

Odabrani učenici neće moći sami birati mjesto, odnosno državu u koju će ići na obavljanje stručne prakse, nego će ih Povjerenstvo rasporediti prema njihovim zanimanjima i znanju engleskog jezika.

 

Napominjemo da će, ukoliko projekt bude odobren, boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. njegovi će se troškovi pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

 

 

  Objavljeno: 05.03.2014, 09:04h