Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Program knjižnice za utorak i srijedu

Program knjižnice za utorak i srijedu

 

 

U utorak, 22. rujna 2015. u 19 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice bit će prikazan dokumentarni film Skradinske jeseni. Snimatelj, scenarist i redatelj filma je Zoran Lučić Luca, montažer Luka Lovrenčić. Film je nastao na inicijativu skradinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata a govori o prvim stradanjima na skradinskom bojištu 1991. i 1992. godine. Stručni suradnik na filmu je Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata. Film traje 24 minute.

U utorak, 22. rujna počinje i dvodnevni Međunarodni znanstveni skup “Faust Vrančić i njegovo doba”, u povodu 400. obljetnice objavljivanja Novih strojeva Fausta Vrančića Šibenčanina. Organizator skupa je Memorijalni Centar “Faust Vrančić”, suorganizator Grad Vodice a pokrovitelj Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u Zagrebu.
 

Prvi dio skupa bit će održan u utorak, 22. rujna u Vodicama, u Kongresnoj dvorani Atena hotela Olympija), od 9 do 11.30 sati, a drugi u srijedu, 23. rujna u Šibeniku, u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” Šibenik, od 10 do 12.45 sati.
 

Program skupa dostupan je na mrežnim stranicama Memorijalnog centra “Faust Vrančić” (www.mc-faustvrancic.com) i Knjižnice (www.knjiznica-sibenik.hr).

Knjižnica već godinama redovito sudjeluje u književnoj manifestaciji Knjiga Mediterana, koju, pod visokim pokroviteljstvom  Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, organiziraju Književni krug Split, filozofski fakulteti splitskog i zagrebačkog sveučilišta i Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu. Na ovogodišnjoj, 27. po redu, u srijedu, 23. rujna u 18 sati u Zavodu HAZU u palači Milesi (Trg braće Radića 7) u Splitu bit će predstavljena knjiga Samostan i crkva sv. Frane u Šibeniku : pokušaj povijesnog prikaza, što ju je u svibnju ove godine Knjižnica objavila zajedno sa Samostanom sv. Frane u Šibeniku. Autor knjige je magistar teologije fra Nikola Mate Roščić, ugledni franjevački pisac, a predstavit će je, uz njega, i dr. sc. Joško Belamarić, povjesničar umjetnosti, i Vilijam Lakić, ravnatelj Knjižnice.

  Objavljeno: 22.09.2015, 07:56h