Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Program u povodu 151. rođendana kazališta u Šibeniku

Program u povodu 151. rođendana kazališta u Šibeniku

 

 

Hrvatsko narodno kazalište u povodu obilježavanja 151. godine kazališta u Šibeniku pripremio je niz programa.

 Koncert Nere Gojanović, mezzosopran i Gordane Pavić, klavir / „VIVA ESPAÑA“  ponedjeljak 25. siječnja s početkom u 20:00 sati.

U programu Vas očekuju poznati španjolski kompozitori E. Granados, F. J. Obradors, I.Albéniz, E. de Falla i X. Montsalvatge.

Kabaret „Arsenov feral“ / „O tebi su riči“ (posveta šibenskim autorima) srijeda 27. siječnja s početkom u 20:00 sati.

U novoj glazbeno-scenskoj sezoni za Vas smo pripremili novi nastavak Vašeg omiljenog formata kabarea na glavnoj pozornici kazališta posvećenu šibenskim autorima.

Samo za Vas, u „Arsenovom feralu“ nastupat će naši glumci Oriana Kunčić, Jakov Bilić, Franka Klarić, Ana Perković, Šime Bubica i Kristian Šupe. Od glazbenika nastupaju Ante Stošić i trio Bagatin - Nino Nimac, Toni Lučev i Ivana Bulat.

Predstava Nikolaja Vladimiroviča Koljade / „Murlin Murlo“ petak 29. siječnja s početkom u 20:00 sati.

Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

 Specifičnost ovog naslova je što kompletna produkcija iz naše kazališne kuće, odnosno cjelokupni autorski i umjetnički tim je iz Šibenika!

 Režija: Oriana Kunčić

Igraju: Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe

Scenograf: Frane Celić

Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin

Autor glazbe: Ante Stošić

Oblikovatelj zvuka: Pavle Karega

Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula

Inspicijent: Sergej Mioč

Grafički dizajn plakata: Ante Filipović Grcić

Mix, mastering: Marko Ramljak

Program „KA. strana grada“ / Koncert Alena Đursa subota 29. siječnja s početkom u 20:00 sati.

Uz koncerte klasične glazbe te Arsenov feral šibensko kazalište donosi novi nastavak glazbeno scenskog sadržaja naziva „KA. strana grada“ u kojem će talentirani mladi glazbenici donijeti našoj publici zabavnu glazbu uživo na daskama kazališta. U novom nastavku nastupa Alen Đuras koji je široj javnosti postao je poznat kroz sudjelovanje u showu "The Voice - najljepši glas Hrvatske" i popularnu HRT-ovu emisiju "A strana". Dodatna vrijednost ovog koncerta je i nastup poznatog gitariste Ante Gele koji će Vas oduševiti svojom virtuoznošću na gitari.

 Zbog epidemioloških mjera na programima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice u prodaji na www.mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 20. siječnja od 10 do 12 sati, te na sam dan programa 1 sat prije početka predstave.

Za sve programe prošlogodišnji pretplatnici A i B (nagrada za vjernost), umirovljenici, invalidi i studenti imaju 20% popusta.

 

  Objavljeno: 20.01.2021, 10:39h